Győr+
2011.08.30. 16:45

Gyakorlatra utazott a győri ezred

Gyakorlatra utazott hétfőn Szolnokra a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred mintegy 80 fős csoportja. Arra készülnek fel, hogyan tudnak a külföldi erőkkel együttdolgozni a különböző műveletek során.

Hétfőn hajnalban indult útnak a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 80 fős csoprotja mintegy 30 technikai eszközzel.

A Logical Decision 2011 elnevezésű többnemzeti gyakorlaton a tíz magyar alakulaton kívül belga, osztrák, német és macedón katonák gyakorlatoznak, valamint jelen lesznek cseh és szlovák megfigyelők is.

A gyakorlat célja a résztvevő nemzetek és egységek közötti kölcsönös megértés és bizalom előmozdítása, valamint a NATO doktrínák, útmutatók és kiadványok alkalmazásának gyakorlása és az esetleges hibák javítása.

A győri alakulat megszervezi a légvédelmi rakéta alegységek áttelepülését, megtervezi az ezzel kapcsolatos logisztikai feladatokat. Itt alkalmuk nyílik az együttműködés, az azonosítás gyakorlására és az alacsonyan repülő légi célok imitált megsemmisítésére.