Győr+
2011.10.28. 17:33

Gyakorlat: vízből mentett a MOSON Mentőcsapat

Minden feladatot sikeresen oldott meg a MOSON Mentőcsapat, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen tartott gyakorlaton.

Elsősorban a komplex vízkár-elhárítási szakfeladatok ellátására hozták létre a hónap elején a Moson Mentőcsapatot. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Mentőcsapat felkészítését és rendszerbeállító gyakorlatát október 28-án tartotta Győrben, a Nép utcában, a Holt-Rábca melletti területen.

A csapatnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen először egy vízbe zuhant ejtőernyőst kellett felkutatnia vízimentők, légi felderítők bevonásával, majd el kellett látniuk a sérültet.

Ezt követően egy vízbe borult gépjárműből szabadították ki a bent rekedt embert, és felszínre hozták az autót.

Végül árvízi védekezési munkálatokban kellett segédkezniük.

A Győr-Moson-Sopron Megye védelmére, valamint a régió megsegítésére civilekből alakult speciális mentőcsapatot akkor vetik be, ha más szervek (tűzoltóság, mentőszolgálat, stb.) erői nem elegendőek a veszélyhelyzet felszámolásához.