Győr+
2011.09.29. 21:33

Gólzáporos siker a házigazda ellen

A Rába ETO 7-4-re győzött a házigazda FK Nikars Riga ellen az UEFA Futsal Cup lettországi csoportjának első mérkőzésén.

Győri lehetőséggel kezdődött a mérkőzés, majd a Nikars két lövéssel jelezte, szeretné legyőzni a magyar bajnokot. Az ETO azonban nem így gondolta, s több veszélyes kísérlet után, az agilis Dróth révén a 4. percben megszerezte a veztést. Összekapta ezután magát a hazai együttes, amely a 11. percben egyenlített is. Gyorsan jött azonban a válasz, egy perc múlva ismét Dróth volt eredményes, így ismét a győri csapatnál volt az előny. A Nikars ezután még nagyobb fokozotra kapcsolt, de a magyar kapus, Balázs szenzációsan védett, gyakorlatilag mindent hárított. Az ő közremüködésével, egy kidobás után ráadásul újabb gólt ért el az ETO, s a18. percben már 3-1 volt az eredmény a vendégek javára. Fordulatos perceket hozott a játékrész hajrája, újabb találat azonban már nem született, így egy izgalmas, változatos első húsz perc után a magyar bajnok kétgólos előnnyel térhetett pihenőre.

Remekül kezdte a második játékrészt az ETO, s gyorsan újabb két gólt is szerzett a magyar együttes. Ez talán túlságosan meg is nyugtatta a Rába-partiakat, mert kissé visszavettek a tempóból. Ezt kihasználva szépített a Nikars, amely a gól után áttért vészkapus játékra és csaknem le is dolgozta a hátrányát. A győriek azonban jól hajráztak és nagy izgalmak közepette további gólokat szereztek, így végül megérdemelt és fontos sikert arattak. Győzelmükkel nagy lépést tettek a továbbjjutás felé, hiszen ha legyőzik vasárnap a papíron gyengébb Leotart, biztos a második hely. Persze előtte, holnap még a Barcelonával kell megküzdeniük.

Artur Melo: – Nem volt egy könnyű mérkőzés,a mi közben többször kellett stratégiát változtatnunk. Egy a ranglistán nálunk jóval előbbrébb lévő csapatot győztünk le egy izgalmas, látványos és közönségszórakoztató mérkőzésen.

etofutsal.hu