Hirdetés
Új színfolt Győr zenei életében

Goldstep, a hangulatcsapat

Fotó: Eszes Bence
Tóth Lilla
2020.01.22. 11:17

Győr egyik legfrissebb bandájának első lépései valóban minőségire sikerültek, nemhiába a név kötelez. A napokban jelentkeztek második videójukkal, amit most a Győr+ Média is bemutat.

Hirdetés

A Goldstep 2019-ben alakult öt győri srácból, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy mindannyiuk több hangszeren tud játszani, valamint hárman is bátran vállalhatnák az énekes szerepét. A frontemberi feladatokat mégis Pocsay Ádám tölti be. A csapat gitárosai Vidics Ferenc, Pirka Gergő és Kovács Csaba, a doboknál pedig Nagy Richárd remekel.

Fotó: Facebook

A tagok környékbeli bandákban játszottak a Goldstep előtt, így a zenei rutin abszolút biztosított. A 2019-es indulást egy év összecsiszolódás előzte meg, ahol a fiúk kitapasztalhatták milyen is a közös munka, együtt örömzenéltek és alkottak, keresték útjukat a zenében, melynek következő lépése az együttes megalakulása lett tavaly nyáron. Számaikat közösen írják, nincsenek kiosztva a konkrét szerepek az alkotásnál, így bármilyen jó ötletet felhasználnak.

Hirdetés

A főként pop-punk és punk-rock stílust kedvelő tagok első dala a Jöjj velem októberben jelent meg. A pörgős nótát nemrég egy líraibb szám követte Sosem mondtad címmel. A Jöjj velem klipje egy werkvideó, amelyben a zenekar baráti hangulatú fotózása látható a dalszöveggel kiegészülve. A Sosem mondtad képi világával viszont már egy igazi videóklip készült. A történet egy fájdalmas szakításról szól, amelyet a dal szövege és hangulata tökéletesen kiegészít. Az elhagyott férfi az önsajnálatba menekül és italba folytja bánatát, a baráti jelenlét viszont visszahozni látszik a letargiából a szereplőt. Mindennapi gondok és szituációk jelennek meg a képernyőn, miközben már-már költői sorokat hallunk tökéletes zeneiséggel és lüktető dinamikával kombinálva.

„Leugrottam a végtelenbe
Zuhantam míg el nem értem
Nincs több szín a palettán
Kikeverni sem tudok már
Fakó képet festünk rég
Nem tudom hogy bírom e még„

Filozófiájuk szerint az ember hangulatától függően más-más zenéket hallgat, így nyitottak minden új műfaji próbálkozásra. A srácok célja a minőségi zenélés, amelyet minél több emberhez szeretnének eljuttatni a jövőben.

A fiúk túl vannak első koncertjeiken is, következő fellépésüket márciusra tervezik. A Goldstep ifjai bizonyára folytatják amit elkezdtek és továbbra is jobbnál-jobb muzsikával fognak minket meglepni.

Kapcsolódó témák: #zene |
likeold
a fb oldalunkat