Hirdetés
Győr+
2013.06.16. 08:00

Gladiátor- és lovagképző Gyirmóton

A Kisalföld Vágta után átvette a főszerepet a győr-gyirmóti Rodeo Ranchen a Szent László Napokra való felkészülés – tudtuk meg Tóth Szilárdtól, az egyik programelem szervezőjétől.

 

Hirdetés

Rodeo Team ugyanis nemcsak western-, illetve galoppversenyekkel foglalkozik hanem középkori lovagi tornákhoz is készítenek fel lovakat, lovasokat.

 

Hirdetés

„Tulajdonképpen lovag- és gladiátorképző működik nálunk: oktatunk fegyveres harcot földön és lovon egyaránt” – mondta el Tóth Szilárd. Az edzésekre várják a lelkes fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Azokat is, akik lovagolni nem akarnak, de a középkori harcászat, illetve lovagi torna érdekli őket. Az edzéseken a résztvevők megtanulják a közelharc elemeit, a különböző fegyvernemekben történő küzdelmet: a kardvívástól kezdve a buzogányon át a lándzsáig minden megfordul a kezükben.

 

„Ehhez semmilyen előképzettség nem szükséges, mindenki a saját egyéniségének, igényének megfelelően próbálgathatja a hajdani lovagok izgalmas fegyvereit, harci módszereit. Emellett természetesen Tóth Szilárd és csapata lovas edzéseket is tart, így akik már rendelkeznek fegyverhasználati alapokkal, azok lóháton is kipróbálhatják fegyverforgatási tudásukat.

 

A Szent László Napokat június 28– 30-án rendezik meg, amikor is újra középkori forgatag elevenedik meg az Aranyparton, illetve a belváros utcáin. A Rodeo Team idén is számos bemutatóval, játékkal készül. A csapat gyakorolja az úgynevezett kozák- vagy trükklovaglást is: vágtázó lovon különböző pozíciókban akrobatikus elemeket hajtanak végre, így ízelítőt adnak a nomádok félelmetes harcmodorából – tette hozzá Tóth Szilárd és elmondta, tudomása szerint Győr környékén mások nem foglalkoznak ezzel a fajta lovagi hagyományőrzéssel.

 

A Szent László Napokon felvonulás is lesz, 150 gyalogos és lovas harcos jelenik meg Győr utcáin, hozzájuk is lehet még csatlakozni. „Szeretnénk, ha évről évre minél többen jönnének a felvonulásra, illetve edzenének velünk” – hívta fel a figyelmet a szervező.

 

 

Érdeklődni az info@rodeoranch.hu e-mail címen lehet.

 

Z.A.

Fotó: Marcali Gábor

 

likeold
a fb oldalunkat