Hirdetés
Győr+
2012.01.20. 16:31

Geráé az Év magyar gólja 2011-ben

Gera Zoltán hollandoknak lőtt első találata nyerte el 2011-ben az Év magyar gólja díjat, amelyet a FourFourTwo (FFT) magazin a FIFA Puskás-díj mintájára hozott létre.

Hirdetés

A West Bromwich Albion légiósa – aki pillanatnyilag sérüléssel bajlódik – március 29-én az Amsterdam Arenában Európa-bajnoki selejtezőn 1-1-es állásnál Dzsudzsák Balázs beadását ballal kapásból értékesítette. A 32 éves támadó egyébként az Oranjének lőtt második góljával is bekerült az első tízbe.

“Erre a listára már csak egy góllal is felkerülni hatalmas megtiszteltetés, nemhogy kettővel. Ráadásul a zsűriben olyan fantasztikus csatárok vannak, mint Nyilasi Tibor, vagy Dunai Antal. Érdekes, de nekem a második gólom egy kicsivel jobban tetszett. Talán még szebb lett volna, ha megnyerjük azt az összecsapást” – nyilatkozta az ünnepélyes díjátadón Gera.

A gólszépségversenyben minden, a 2011-es naptári évben magyar futballista által bárhol a világon, vagy bárki által egy magyar klubcsapat tagjaként szerzett nagypályás gól vehetett részt. A sorrendet egy tíz tagból – olyan korábbi gólkirályokból, mint Dunai Antal, vagy Dzurják József – álló, Nyilasi Tibor által vezetett zsűri állította össze.

A sorrend:

1. Gera Zoltán (a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn lőtt első gólja)

2. Dudás Ádám (Győri ETO FC, a Videoton ellen)

3. Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven, AZ Alkmaar ellen)

4. Tőzsér Dániel (Genk, a Standard Liege elleni belga Szuperkupa-döntőn)

5. Gera Zoltán (a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn lőtt második gólja)

6. José Luque (Diósgyőri VTK, a Siófok ellen)

7. Király Patrik (Videoton Puskás Labdarúgó Akadémia U19, a Tatabánya ellen)

8. Jeremiás Gergő (Mezőkövesd, a Cegléd ellen)

9. Szabics Imre (a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn)

10. Álvaro Brachi (Videoton FC, a Diósgyőr ellen)

(MTI)

Hirdetés