Hirdetés
Győr+
2013.06.28. 08:29

Generációk a Mobilisban

Három nemzedék verseng egymással a sajátos viadalon – közölte a győri tudományos játszótár vezetője.

Hirdetés

Szilasi Péter Tamás szavaiból kitűnik: igencsak színes mezőnyt sikerült összeválogatni a VoltTimer-re. Akad a csapatban igazi matuzsálem is: egy 1929-es Citroen. Mellette egy 1972-es Mini és egy közel tíz évvel „fiatalabb” Mazda került be a nagy trióba. A képzeletbeli cserepadra egy másik Mazda és egy Lada került. Az érdeklődők pedig egy kis utánajárással akár be is kukkanthatnak a munkálatokba, hiszen a három döntős gárda közül kettő győri: csak a Citroen érkezett a fővárosból.

 

Hirdetés

Mint arról portálunk korábban már beszámolt, a VoltTimernek kétféle végeredménye lesz: egyfelől néhány öregecske autó, amelyeket a versenyzők elektromos hajtásúra alakítanak át, másfelől egy, a folyamatot megörökítő hatvan perces film, amely az átváltoztatást követi nyomon. Ennek célja pedig – ahogyan az anyagi támogatásért benyújtott pályázat címében fogalmaznak a partnerek – a járműipar tudományos eredményeinek megismertetése és a tudományos utánpótlás biztosításának elősegítése.

A viadal három-öt fős csapatait alkothatják kollégák, barátok vagy iskolatársak is, utóbbiaknak csupán egy nagykorú csapattársat kell hozniuk. Vele szemben elvárás, hogy az övé legyen az a legalább harminc esztendős autómatuzsálem, amit elektromos hajtásúra pofoznak át a verseny során.

Korábbi közlés szerint az átalakítási koncepció mellett az is kiválasztási szempont lesz, hogy milyen autóból kívánnak dolgozni a csapatok, hiszen más-más hangulata van az egyes típusoknak.

 

Pál Gergő

likeold
a fb oldalunkat