Győr+
2011.08.15. 07:48

Gázszivárgás miatt ki kellett üríteni a Kodály 38-at

A rendőrség jelentette a gázszivárgást a tűzoltóság ügyeletére, az egész Kodály Zoltán út 38-at ki kellett üríteni. A rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást.

Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: vasárnap este 7 óra után kapták a bejelentést az egyik, ötödik emeleti lakás tulajdonosától, hogy ott lakó testvére nem engedi be az ajtón, s gázszagot érez.

A rendőrség jelentette a gázszivárgást a győri tűzoltóság ügyeletére, az ügyeletes értesítette a mentőket és a gázszolgáltatót.

A kiérkező tűzoltók betörték az ajtót, ott elzárták a gázt, majd kiszellőztették a lakást, s a bent lévő férfit átadták a mentőknek.

A lakók nem sokkal háromnegyed nyolc előtt költözhettek vissza otthonaikba.

Mint kiderült, a gázvezetéket korábban csonkolta a gázszolgáltató, a bent lévő testvér azt bontotta meg. A gázszivárgást a győri tűzoltók szüntették meg.

A lakásban tartózkodó férfi pszichiátriai kezelt, ám a betegsége miatt szedett gyógyszerekre még alkoholt is fogyasztott. Ezért őt a mentők kórházba szállították – tudtuk meg a szóvivőtől.

Az ügyben a rendőrség közveszély okozás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.