Hirdetés
Győr+
2016.03.30. 14:06

Galambok elleni védelmet kap a győri Kossuth híd

A kivitelezés csütörtökön kezdődik, összesen másfél kilométernyi tüskés riasztó kerül a híd felső részére. A munkálatok forgalomkorlátozással is járnak: „A mosás csütörtökön és pénteken történik, este kilenc és reggel hat óra között. Némi zajjal jár, ezért türelmet és megértést kérünk a közelben lakóktól. A ragasztás szombaton kezdődik és nagyjából egy-másfél hétig tart, de a tevékenység időjárásfüggő: a hideg éjszaka, vagy az eső nem teszi lehetővé a munkavégzést.”

Hirdetés

A Kossuth hidat 2011-től több ütemben újította fel a város. A tavaly elvégzett, utolsó ütemű felújítást követően a galambok újra birtokba vették a hidat, amely miatt több panasz is érkezett. A piszok sok bosszúságot okoz a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak, de – mint mondták – valószínűleg a szerkezetnek sem tesz jót. Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester már korábban jelezte, hogy tavasszal megoldás születik a problémára, amelynek most jött el az ideje. – fogalmazott lapunknak Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

Hirdetés

A kivitelezés csütörtökön kezdődik, összesen másfél kilométernyi tüskés riasztó kerül a híd felső részére, de előtte alaposan lemossa a kivitelező a szerkezetet. „A mosás csütörtökön és pénteken történik, este kilenc és reggel hat óra között. Némi zajjal jár, ezért türelmet és megértést kérünk a közelben lakóktól. A ragasztás szombaton kezdődik és nagyjából egy-másfél hétig tart, de a tevékenység időjárásfüggő: a hideg éjszaka, vagy az eső nem teszi lehetővé a munkavégzést.” – tette hozzá a szóvivő. A kivitelezők a legkisebb forgalmú napszakokban dolgoznak: délelőtt és este hat óra után, valamint az éjszakai órákban. Az autósforgalmat félpályán korlátozzák a munkálatok, és a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is egy sávon kell majd átmenetileg osztozniuk, előbb az egyik, aztán a másik oldalon. A tüskézés a mosással együtt 8 millió forintba kerül, az összesen 1,5 kilométer hosszú sínsor a hídszerkezet két, egyenként 103 méteres ívére, 6-6 sorban kerül. Győrben hídon ilyet még nem alkalmaztak, csak védett épületeken.

likeold
a fb oldalunkat