Hirdetés
Győr+
2018.04.12. 13:12

Füstbe borult a mosonmagyaróvári vár

Az éves munkaterv alapján a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat folyamatosan szervez gyakorlatokat a hivatásos és önkéntes tűzoltók részére.

Hirdetés

A füsttel telített térben történő tájékozódás, a személyek felkutatása, folyamatos gyakorlást igényel, ezért április 11-én a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltóknak a mosonmagyaróvári vár pincerendszerében tartottak gyakorlatot. A pincerendszer egy füstgép segítségével füsttel telítődött, ahova egy mentendő személyt és különböző tárgyakat rejtettek el, amit a tűzoltó egységeknek meg kellett találni, majd felhozni, ezután pedig a keletkezett tüzet eloltani. A pincébe való lehatolás sugárfedezet mellett kötélbiztosítással történt, amit a biztonsági tiszt felügyelt. A tűzoltók a gyakorlat során nagy hangsúlyt fektettek a védőfelszerelések megfelelően használatára, a taktikai elveket jól alkalmazták, közben gyakorolták a füstben való tájékozódást, az életmentést, a tűzoltást, a rádióforgalmazást.

 

 

A gyakorlaton elsajátított ismereteket a tűzoltók majd valós helyzetekben tudják alkalmazni, ezzel elősegítve a beavatkozás hatékonyságát.

 

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

 

Hirdetés