Győr+
2011.07.14. 10:59

Fűnyírótraktort kapott a győrújbaráti gyermektábor

Fűnyírótraktort ajándékozott a GYŐR-SZOL Zrt. a győrújbaráti gyermektábornak. A gép megkönnyíti mintegy 8 hektáron elterülő tábort rendben tartók munkáját.

A kitűnő műszaki állapotban lévő, rendszeresen karban tartott Honda típusú, használt gép 20 lóerős, vágószélessége 110-120 centiméter. Több sebességfokozatban használható, vágási magassága öt fokozatban állítható, váltója automata, csendes üzemelésű. Rendelkezik úgynevezett biztonsági üléskapcsolóval, így ha a vezetője valamilyen okból elhagyja az ülést, a szerkezet automatikusan leáll. Hasonló paraméterekkel rendelkező berendezés új beszerzési ára jelenleg körülbelül 1,3 millió forint- sorolta a gép paramétereit Somogyi Róbert a cég ingatlangazdálkodási igazgatója.

A győrújbaráti gyermektáborban összesen mintegy 8 hektár területet gondoznak. Az elmúlt időszakban kézi fűnyíróval illetve egy olyan kistraktorral végezték a fűnyírást, amely gyakran meghibásodott, a sok javítás miatt fenntartása gazdaságtalanná vált. A most átadott berendezés ezt váltja ki, így megbízható, korszerű eszközzel nyírhatják a füvet, elsősorban a 2 hektárnyi sík területen. Használatával a fűnyírás ideje lerövidül, és kevesebb költséggel jár. A tábor szűkös költségvetése nem tette volna lehetővé hasonló gép beszerzését, így a GYŐR-SZOL ajándéka nagy segítséget nyújt a jelentős füves terület gondozásához. A gép hivatalos dokumentumait Fehérné Bocska Erzsébetnek, a tábor vezetőjének Somogyi Róbert adta át.

Az ajándékozáson jelen volt dr. Somogyi Tivadar alpolgármester is, aki megígérte a tábor fejlesztése nem áll meg, ahogy lehetőségeik engedik eszközökkel, korszerűsítő beruházássokkal gazdagodhat az intézmény.