Hirdetés
Győr+
2012.03.09. 12:15

FRISSÍTVE! Értékőrző lesz a megújuló Dunakapu-tér (A KDNP KÖZLEMÉNYÉVEL)

A Dunakapu tér tervezett mélygarázsára a városnak van szüksége, a felújítás eredményeképpen pedig méltóképpen bemutatják a múlt megmentett építészeti értékeit – hangzott el a Fidesz és a Fidelitas helyszíni sajtótájékoztatóján.A KDNP közleményt adott ki az ügyben.

Hirdetés

Milyen érdekeket szolgál a Dunakapu téri felújítás ellen tüntetést szervező Arrabona Városvédő Egyesület? – tette fel a kérdést Radnóti Ákos, a Fidesz győri alelnöke, a Fidelitas városi elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Szólt arról, hogy az Arrabona egyesület azt kéri a tüntetőktől, hogy tartózkodjanak a szélsőséges megnyilvánulásoktól, civilként viselkedjenek, s arra is található utalás: ne legyen gárdafelvonulás.

– Vajon ez azt jelenti-e, hogy a meghirdetett tüntetés kivételével az egyesület vagy annak vezetői együttműködnek a szélsőséges erőkkel?– kérdezte Radnóti Ákos.

A Fidelitas elnöke megemlítette: az egyesület vezetője korábban a KDNP színeiben városi képviselő volt, de nem tartották alkalmasnak az újbóli megmérettetésre. Helyettese pedig egykor a polgármesteri hivatal alkalmazásában állt, mindkettőjük sértett ember.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a belváros önkormányzati képviselője kijelentette: a mélygarázsra a városnak van szüksége. Az előkerült bástyarészletet, falat pedig meg kell őrizni, be kell mutatni a műemlékvédelem, s a szakemberek tanácsai alapján. Ennek ellenkezője nem is vetődött fel – tette hozzá.

Elfogadhatatlan az önmagát városvédőnek nevező szervezet álláspontja, miszerint a téren ne épüljön semmi – mondta dr. Somogyi Tivadar. – Ezen az alapon Rómában vagy Athénben soha, semmit sem lehetett volna építeni.

Fekete Dávid, a Fidelitas alelnöke, ugyancsak belvárosi képviselő egy látványterven mutatta be, milyen lesz a megszépülő tér. A föld alá került várfal előkerült, legfontosabb részét egy üveglapon át nézhetik majd meg az érdeklődők.

A téren helyet kap egy kisebb állandó színpad is, s a nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas lesz a kultúrált tér, mely a városban élőknek, s az ide érkezők számára is szerethető lesz- mondták a sajtótájékoztatón.

A KDNP győri szervezetének közleménye

A Kereszténydemokrata Néppárt győri szervezete megdöbbenéssel értesült Herkely Ákos elnökségi tagunk akciójáról, az önkormányzatot, valamint a városfejlesztési eredményeket támadó nyilatkozatairól.

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a sokak véleménye szerint az ellenzék szócsöveként működtetett, ezáltal politikailag elfogulatlannak nem nevezhető Arrabona Városvédő Egyesület elnökeként, általunk elfogadhatatlan eszközöket is használva nyilvánít ki olyan véleményt is, amely nem azonos a Kereszténydemokrata Néppárt törekvéseivel. A KDNP célkitűzései Győr további fejlesztésének érdekeit, és a belvárosi rehabilitáció sikeres folytatását tartják szem előtt.

Herkely Ákos a KDNP választott tisztségviselőjeként, más szervezet álláspontját az elnökséggel történt egyeztetés nélkül, a szervezeti határozatunk ellenében nem nyilváníthatja ki, ezért kénytelenek vagyunk a szabályzatunk értelmében vele szemben eljárást kezdeményezni.
A városvezetés- és önkormányzat-ellenes kijelentésektől pedig a Kereszténydemokrata Néppárt a legmesszebb menőkig elhatárolódik.

KDNP Győri Szervezete Elnöksége

Győr, 2012. március 9.

dr. Pergel Elza elnök

Fotó: Marcali Gábor

likeold
a fb oldalunkat