Győr+
2018.05.19. 20:19

Friss ízek a Creative Cheftől

Nagy Eszter Creative Chef ezúttal egy húsmentes, gyorsan elkészülő főételt és desszertet hozott olvasóinknak.

Kukoricafőzelék zöldségfasírttal

két konzerv kukorica
10 dkg vaj
1 fej hagyma
1 db salátacukkini
egy csokor újhagyma
15 dkg sajt
10 dkg gomba
egy kis darab karalábé
2 db friss zsemle
2 db tojás

A hagymát durvára vágva lepirítjuk, majd a kukoricával puhára főzzük, a tűzről levéve vajjal összeturmixoljuk. A cukkinit a többi zöldséggel lereszeljük, majd alaposan kicsavarjuk, hozzáadjuk az újhagyma zöldjét, a sajtot reszelve, a turmixgépben átpörgetett (ledarált) friss zsemlemorzsát, a két tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd kis golyókat formálva kirántjuk.

A fasírtokat a főzelékre helyezve tálaljuk, majd friss petrezselyemzölddel díszítjük.

 


Piskóta epres-rebarbarás mascarponehabbal

2 db tojás
2 ek. porcukor
1,5 ek. liszt
2 szál rebarbara
25 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 ek. kristálycukor

 

A tojásfehérjét felverjük, majd a porcukorral még körülbelül egy percig tovább keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet, majd habzsákba töltve kis korongokat nyomunk belőle és előmelegített, 170 fokos sütőben nagyjából hét perc alatt készre sütjük. A rebarbarát felaprítjuk, majd az eperrel és a cukorral sziruposra főzzük.

A mascarponét egy perc alatt hidegen felhabosítjuk, majd a lehütött “lekvárral” összekeverjük.

Ízlés szerint tálaljuk, én friss akácvirággal díszítettem.