Hirdetés
Győr+
2016.03.04. 14:12

Freddie már Stockholmra készül

Csaknem egy hete annak, hogy Freddie, vagyis Fehérvári Gábor Alfréd megnyerte A Dalt. A győri énekes Stockholmban képviseli majd hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Bár jelenleg szusszanni is alig van ideje, mindig Győrbe tér haza megpihenni.

Hirdetés

A győri énekes az egész verseny során őszinte és szerény maradt, így nem csak Pioneer című dalával, hanem személyiségével is elvarázsolta a nézőket. Az élőben közvetített döntőt a győriek különösen lelkesen szurkolták végig, hiszen Fehérvári Gábor Alfréd a város szülöttje, amelyet soha nem mulasztott el hangsúlyozni. Huszonhárom éves koráig itt töltötte a mindennapokat és most, két évvel később A Dal 2016-os versenyét nyerte meg.

Nagyon büszke vagyok rá, hogy győri vagyok, és bár Budapesten élek, de haza mindig Győrbe megyek. Remélem, mihamarabb találkozhatok az otthoniakkal egy nagy Freddie-koncert keretében is – mondta el kötődéséről a fiatal énekes.

Hirdetés

Hogy erre egyre nagyobb a valószínűség, azt bizonyítja közösségi oldala is, ahol a követői száma majdnem elérte már a negyvenezret. Freddie híres lett, már-már márkanév. Elképzelhetetlen, hogy hamarosan pont szülővárosában ne mutassa meg, miért is őt választották meg a legjobbnak. A napjai azonban most többnyire interjúk adásával telik, mindenki kíváncsi rá. Az Eurovíziós döntő május 10. és 14. között zajlik Stockholmban, ahol Freddie megmutathatja, Pioneer című dala milyen helyezést ér el nemzetközi szinten. Egyelőre annyit már tudni, hogy a dalt külföldön is szeretik, számos pozitív visszajelzést kapott. A célja pedig nem más, mint hogy amikor fellép a színpadra, akkor Magyarország büszke legyen rá.

A zenének az a lényege, hogy tisztítson! Ha az emberben üresség van, akkor töltse meg, ha ellentétek, háborúk dúlnak valakiben, akkor azt takarítsa ki. Az a célom, hogy ne háttérzenét játsszak, nem randikon szeretnék szólni a kávéházakban, amikor mindenki könnyedén beszélget. Olyan dalokat szeretnék, hogy ha azt meghallja valaki, az forduljon meg, vagy csendesüljön el egy kicsit, a lényeg, hogy élje át és szeresse – mondta egy korábbi interjúban a fiatal tehetség. Hogy Stockholmban mennyire sikerül megérinteni a közönséget és az otthonról szavazókat, az majd május elején kiderül.

Havassy Anna Katalin
fotó: MTI

likeold
a fb oldalunkat