Hirdetés
Győr+
2016.03.17. 16:51

Fotókon látható a Budaörsi Passió Győrben

Sári Ruth fotóművész Budaörsi Passió című kiállítása tekinthető meg a győri Szent László Látogatóközpontban.

Hirdetés

A tárlatot dr. Cseh Sándor, a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ igazgatója ajánlotta a látogatók figyelmébe a szerda esti megnyitón, felidézve a Budaörsi Passió történetét. Az előadást először 1933-ban mutatták be, Bató Géza tanító és Aubermann Miklós plébános tervei és forgatókönyve alapján.

Hirdetés

 

A passiót 1947-ig rendszeresen előadták,  majd 1996-tól láthatja újra a közönség a budaörsi kőhegy természetes környezetében. Sári Ruth fotóművész negyven éve költözött Thüringiából Budaörsre, ahol figyelemmel kísérte az előadásokat.

 

 

A kiállítás megnyitóján résztvevő Sári Ruth elmondta, a 2012-es passió előadásain készített több mint tízezer fotó közül választotta ki azt az 51-et, amely a győri káptalandombi kiállítótérben látható. A fotóművész számára nagy megtiszteltetést jelent, hogy fotóin keresztül megmutathatja a világnak a Budaörsi Passiót.

 

 

A passió rendezője, Dér András felelevenítette a négy évvel ezelőtti előadás emlékeit, amikor elképzelései szerint a reneszánsz ábrázolásból  merített a koreográfia alapjaihoz.  Sári Ruth fotói ezeket a pillanatokat adják vissza számára.

 

Pápai Lajos győri megyéspüspök Húsvéti gondolatait osztotta meg az összegyűltekkel, többek mellett azt, hogy az ünnepre készülve azért énekeljük a passiót, mert úgy érezzük, hogy az a saját életünknek is része.

A kiállítás június végéig tekinthető meg a Káptalandomb 11-13. szám alatt, naponta 10 és 17 óra között.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

 

likeold
a fb oldalunkat