Győr+
2011.11.16. 16:49

Forgalomkorlátozás a Kossuth-hídon

A Kossuth-híd hídvizsgáló kocsiját ért hétfői baleset kapcsán további biztonsági intézkedésre van szükség. A munka miatt csütörtökön 9 és 12 óra között lezárják a hidat.

Stabilizálják a megbillent hídvizsgáló kocsit, majd szombaton javításra elszállítják.

A lezárást rendőrök biztosítják, a forgalmat a Széchenyi és Jedlik-hidak felé terelik.

A november 20-ra tervezett próbaterhelés során a megsérült hídvizsgáló kocsinak fontos szerepe lett volna, ehelyett a mérőeszközöket egy speciális hídvizsgáló kosaras autóból helyezik majd a híd alsó szerkezeti elemeire. A munka miatt szombattól félpályás lezárásra kell számítani.

A próbaterhelés vasárnap 8 órakor kezdődik a Kossuth-híd lezárása mellett, mely előreláthatóan 20 óráig tart. A próbaterhelés során 5 db egyenként 20 tonnás teherautó áll majd a hídon, továbbá a kibővített hídkonzolon 45 db, egyenként 1 köbméteres, vízzel telített tartályt helyeznek el. A vizsgálat során a terheléskor bekövetkező szerkezeti alakváltozásokat ellenőrzik a hídmérnökök.

Lezárják az autós forgalom elől szombaton a Rónay Jácint út – Szövetség út – Hédervári út körforgalom építése miatt a csomópont területét. Az alsó rétegű aszfaltozást követően az esti időszakban életbe lép a körforgalmi rend. A lezárás az autóbuszforgalmat nem érinti- tájékoztatta lapunkat Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.