Hirdetés
Győr+
2013.06.12. 14:36

Forgalmi változások a Nyárnyitó Koncert idején

A június 15-i nyárnyitó koncert és az azt megelőző előkészületek miatt útlezárásra kell számítani a Szent István úton, ami a buszközlekedést is érinti. A koncert után a hazajutást éjszakai járatok segítik.

Hirdetés

A rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 2013. június 14-én 23:00 óra és június 15-én 20:00 óra között, valamint június 16-án 00:00 óra és 05:00 között a Szent István úton a Munkácsy út és a Baross híd, az Aradi vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Jókai úton a Révai út és Szent István út valamint a Jókai útnak az Árpád út és Szent István út közötti szakaszán,

illetve

Hirdetés

2013. június 15-én 20:00 óra és június 16. 00:00 óra között a Szent István úton a Munkácsy út és a Nádor aluljáró, a Jókai úton az Árpád út és a Szent István út, a Teleki úton az Árpád út és a Szent István út, az Aradi vértanuk útján a Révai út és Szent István út, a Baross hídon a Wesselényi út és a Szent István út, valamint a Hunyadi úton a Bartók Béla út és Baross híd közötti szakaszán. A forgalomkorlátozás ideje alatt a lezárt útszakaszra a menetrend szerinti helyi járatú autóbuszokon kívül mindennemű járművel behajtani tilos! Rossz idő esetén a vasárnapi esőnap miatt a forgalomkorlátozás június 17-én 05:00-ig tart.

 

A forgalomkorlátozások a következőképp érintik Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedését:

 

I-es ütem:

 

2013. június 14-én 23.00 óra és június 15-én 20.00 óra között a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül (a Baross Gábor híd járható):

 

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es sz. út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

 

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 8, 12, 22, 22A, 22Y, 30, 30A, 31, 38 jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen állnak meg.

 

Az 1, 6, 7, 11, 11B, 14, 17, 17A, 17B, 37, CITY jelzésű járatok a Virágpiac, Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa irányába a Teleki László utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek. Nem érintik az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyet, de a Bajcsy-Zsilinszky út (CITY) megállóhelyen megállnak. A belváros irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek az autóbuszok. *Ezek az autóbuszjáratok az Aradi vértanúk útja, Megyeháza megállóhelyen nem állnak meg. A CITY jelzésű járatok a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik.

 

 

 

II-es ütem:

 

2013. június 15-én 20.00 órától üzemzárásig a Szent István út Nádor aluljáró és Munkácsy Mihály utca közötti szakasza valamint a Baross Gábor híd teljes szélességében lezárásra kerül, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Árpád út mint terelő útvonal az autóbuszok részére nem használható:

 

 

Az 1-es és a 85-ös főúton nyugat felé illetve felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es sz. út – Szigethy Attila út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

 

 

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utca megállóhelyről nem indulnak és nem érkeznek autóbuszjáratok, ennek megfelelően a Városháza és a Gárdonyi Géza utca megállóhelyek sem üzemelnek.

 

Az 1-es vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyen állnak meg.

 

A 2-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. A Zöld utca felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Zrínyi utca útvonalon közlekednek, nem érintik a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet, de fel- és leszállást biztosítanak a Buda utca és a Nádor aluljáró megállóhelyeken.

 

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

A Kismegyer felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

 

A 6-os vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla útig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Hédervári út terelőútvonalon közlekednek. Sárás felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) terelőútvonalon közlekednek.

 

A 7-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Adyváros irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

 

A 8-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Likócs felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Likócs irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

 

A 11-es vonal járatai Nádorváros felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Szövetség utca terelőútvonalon közlekednek. Bácsa felől az Egyetem megálló után a Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) – Buda utca – Tihanyi Árpád út terelőútvonalon közlekednek.

 

A 12-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Gyárváros felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Gyárváros irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

 

A 14 vonal járatai Gyárváros felől Budai út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelőútvonalon közlekednek. Sziget felől a Radnóti utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca – Schwarzenberg utca – Budai út (Árkád) terelőútvonalon közlekednek.

 

A 17-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek, Gyárváros irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

 

A 22, 22A, 22Y vonalak járatai Marcalváros felől a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Wesselényi utca – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út – Szigethy Attila út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően Marcalváros, Ménfőcsanak felé nem érintik a Baross Gábor út, Szigethy Attila út megállóhelyet, viszont megállnak a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) és a Bartók Béla út, vásárcsarnok megállóhelyeken, a városközpont felé pedig leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca – Nádor aluljáró – Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken. A Marcalváros, Ménfőcsanak felé induló járatokra a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen lehet felszállni.

 

A 30-as, 31-es vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Győrszentiván felé a Bartók Béla út – Buda utca – Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út (Iparkamara), Győrszentiván irányából a Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) útvonalon közlekednek.

 

A 37-es vonal járatai Gyirmót felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Szent István út – 14-es sz. út (Árkád) – Schwarzenberg utca – Tarcsay Vilmos utca – Móricz Zsigmond rakpart – Kossuth híd – Rónay Jácint út – Egyetem – Jedlik híd – Stromfeld utca terelő-útvonalon közlekednek. Pinnyéd felől a Szarvas utca – Stromfeld utca (ideiglenes megálló) – Jedlik híd – Kálóczy tér – Kossuth híd – Móricz Zsigmond rakpart – Tarcsay Vilmos utca –

 

Schwarzenberg utca – Szent István út (Árkád) – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út, (munkaügyi központ) – Buda utca terelőútvonalon közlekednek.

 

A 38-as vonal járatai a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről indulnak és oda is érkeznek. Az Ipari Park irányából a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelyig eredeti útvonalukon közlekednek, majd a Buda utca – Tihanyi Árpád út – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon fordulnak meg. Ennek megfelelően nem érintik a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet, viszont leszállási lehetőséget biztosítanak a Buda utca, Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeken.

 

A járatok a terelőútvonalak valamennyi megállóhelyén megállnak, kivéve az I. ütemben a *-gal jelölt esetet.

A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek. Esőnap esetén a rendezvény 2013. június 16-án kerül megrendezésre. Ebben az esetben június 16-án 19.00 óráig terjed a lezárás I-es üteme, a II-es ütem 19.00 órától üzemzárásig tart.

 

Az önkormányzat az Omega-koncert után ingyenes éjszakai buszjáratok indításával segíti a győriek hazajutását. A járatok 23:15-kor indulnak:

 

 

Zechmeister utca, Klastrom szálló megállóhelyről:

 

901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,

906 jelzéssel a 6-os vonalán Sárásra, majd a 11-es autóbusz útvonalán Bácsára,

 

 

Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyről:

 

907 jelzéssel a Mester utcán, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,

917 jelzéssel a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába,

 

Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről (Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva):

 

22A jelzéssel * Marcalvárosba, utána

922 jelzéssel a 22-es vonalán Marcalvároson keresztül Ménfőcsanakra gyirmóti betéréssel,

931 jelzéssel Gyárváros és Likócs érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

 

* = a ménfőcsanaki autóbusz utaslemaradás elkerülése érdekében kettőt fordul: először hazaszállítja a Marcalvárosig utazókat, majd rögtön utána a Gyirmótig és Ménfőcsanakig utazókat is.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat