Hirdetés

Folytatódik a „baby-boom” az állatkertben

Győr+
2019.06.16. 16:00

Az összes nyári program közül talán az egyik legjobb az állatkerti látogatás, különösen akkor, ha cuki állatkölykök is szaladgálnak a kifutókban. Mutatunk néhány okot, amiért most is érdemes felkeresni minket.

Hirdetés

A tavasz utolsó napjait megkoronázva, új jövevényt üdvözölhet a Xantus János Állatkert a lakói között: tündéri albínó kenguru érkezett közénk. Egyelőre még zseblakó a kicsi, de már egyre többször hagyja ott a mamát, és ismerkedik a környezetével. A szemfüles látogatók megpillanthatják a kedves arcocskáját, amint éppen kikukucskál az anyja erszényéből, vagy amint együtt falatoznak. A kölykök általában 9 hónapig az erszényben maradnak, ezért is nehéz meghatározni egy kenguru korát. A mi kicsikénket április végén vettük először észre, és ekkor iratkozhatott fel a lakóink közé.

Hirdetés

A kenguruk mérete fajonként eltérő, a 25 centiméteres magasságtól az óriáskenguruk akár 1,8 méteres magasságáig változik. Két dolog közös az összes kengurufajban: növényi táplálkozásúak és erős, hosszú hátsó lábakkal rendelkeznek. A közhiedelemnek ellentmond, hogy a kenguru főként előre és nem felfelé ugrik. A kinyújtott farok közben kormányrúdként is szolgál, irányítva az állat testét mozgás közben.

A kis gyűrűsfarkú makik is egyre virgoncabbak, vidám játékuk mindenki arcára mosolyt csal. A négy tigriskölykünk is nagyot nőtt a tavasszal. Igazi nagymacskák lettek, de a játékos kedvük nekik sem csökkent. Jó testvérekhez méltóan vadásszák, kergetik egymást, vagy süttetik a hasukat a napon.

Jöjjenek el az állatkertbe, hogy személyesen is gyönyörködhessenek a kicsik szépségében!

Nyáron is vár az állatkert!

Szöveg és fotó: Xantus János Állatkert

(x)

likeold
a fb oldalunkat