Győr+
2011.10.01. 20:28

Fölényes győzelem a nyitányon

Az UNI SEAT Győr a várakozásoknak megfelelően fölényes győzelmet aratott a bajnokság első fordulójában, miután 82-52-re győzött a Cegléd otthonában. A támadójátékon ugyanakkor van még mit csiszolni.

A kisebb térdsérüléssel bajlódó Edita Sujanová ugyan elutazott Ceglédre, végül azonban nem lépett pályára a szezon első bajnokiján. Az idény első pontjai Simon Zsófi nevéhez fűződnek, az ő büntetőivel szereztük meg a vezetést. A kosárszegény első percek után fokozatosan növeltük előnyünket, az első negyed végén átléptük a tízpontos különbséget.

A második negyedben Nagy Dorci lépett elő főszereplővé, fiatal tehetségünk a pályán töltött négy perc alatt dobott két kosarat, szerzett két labdát és egy gólpasszt is kiosztott. Pontszerzésben Simon Zsófi és Laklóth Anna jeleskedett leginkább. A negyed közepére kiharcolt húsz pont körüli különbség állandósult a szakasz második felében.

Nagyszünet után Simon Zsófi hárompontosával már harminc pontra nőtt az előnyünk, Rasheed Rita sikeres büntetője pedig azt jelentette, minden pályára lépett játékosunknak sikerült a pontszerzés. A zárónegyedben már kevéssé villogtunk, az addig kiharcolt előnyünket azonban jól őriztük. Összességében esélyeshez méltó, magabiztos győzelemmel kezdtük a bajnokságot.


Ceglédi EKK-UNI SEAT Győr 52-82 (10-21, 16-25, 13-20, 13-16)

Cegléd, NB I-es mérkőzés, 200 néző. V.: Kiss L., Vétek F., Radnóti M.

Cegléd: Orbán 7/3, Cymmer 10, Dobrowolska 5, Rutner Zs. 11/3, Serbán 10. Cs.: Szabó D., Ruttner R. 6, Nagy N., Kobolák, Filipowicz D 3. Vezetőedző: Újhelyi Gábor.

UNI SEAT Győr: Ciglar 8, SIMON 19/3, Rasheed 10, Nagy-Bujdosó 12, Őri 10/3. Cs.: LAKLÓTH 11/3, Vincze 4, Fürtös 4, Nagy D 4. Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Fűzy Ákos: – Hetek óta nagy élvezettel szemlélem mindenféle fórumon, hogy bajnokesélyes csapatnak kiáltottak ki minket. Meglehet, hogy ez így van, de hogy ennek a valóságtartalmát igazoljuk, még nagyon sokat kell dolgoznunk. Voltak szép momentumaink, elsősorban védekezésben, de ügyetlenségeink sokszor megölték támadójátékunkat.