Hirdetés
Győr+
2012.05.30. 15:14

Fidelitas-akció a dohányzás ellen

A dohányzás elleni felhívást osztogattak a győri Fidelitas vezetői és tagjai szerdán több buszmegállóban.

Hirdetés

Az akció előtt a Honvéd ligetben tartott sajtótájékoztatón Radnóti Ákos, a Fidelitas győri elnöke elmondta: az egészségre súlyosan káros dohányzás visszaszorítása érdekében régóta kampányol a Fidelitás. Örömmel fogadták, hogy a jelenlegi kormány szigorú törvényt léptetett életbe a nemdohányzók védelmére. Az idén április 1-től már nincs türelmi idő, magánszemélyek esetében 50 ezer forint lehet a kiszabható bírság, a jogszabályokat sértő intézmények büntetése pedig elérheti 2 és fél millió forintot.

Hirdetés

A Fidelitas arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a buszmegállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállók és a játszóterek ötméteres körzetében tilos a dohányzás.

Radnóti Ákos szerint azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok megismerjék a jogszabályokat, s megértsék: az egészség mindennél fontosabb.

A szórólapok osztogatását a Honvéd ligeti buszmegállóban kezdték el. Azért itt, mert a környéken több középiskola is található. A buszmegállóban az akció idején is cigarettázott néhány tanuló.

A kampány a következő napokban, s később is folytatódik.

Kovács Veronika

likeold
a fb oldalunkat