Győr+
2011.08.04. 15:21

Fergeteges latin esttel búcsúzik a nyár

Kiderült, az idei győri nyár fergeteges latin esttel zárul, a Gipsy Kings együttes alapítója, Chico lép fel városunkban zenekarával augusztus 27-én. A show egyben a IV. Győri Bornapoknak is része, amely keretében augusztus 25-28-ig még számos izgalmas programra és fellépőre számíthatunk – jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az idei Győri Bornapok több újdonsággal is szolgál, ezekről Bolla Péter kabinetvezető számolt be. Az egyik újítás, hogy idén 60 faházból kínálják a Széchenyi téren a legkiválóbb magyar borokat a legjobb pincészetek a tavalyi 40 helyett.

Ezen kívül változik a fizetés módja is: az eddigi jegyrendszer helyett a fesztiválkártyát vezetik be hivatalos fizetőeszközként a borászoknál és a pálinkáriumokban. Ezáltal kényelmesebbé és gyorsabbá válik a vásárlás. A kártyára általunk meghatározott összeget tölthetünk fel, és ha mégsem költjük el az összeset, vissza is válthatjuk a pénzünket.

Bolla Péter hozzátette, a nívós Győri Bornapok immáron kiemelt fesztivállá nőtte ki magát az országban, továbbá felfedte az idei győri nyárzáró fellépőjének kilétét is. 27-én, szombat este Chico amp; the Gypsies fergeteges latin estjével búcsúztatjuk a nyarat ezúttal új helyszínen, a Városház téren. A Szent István utat egészen az Iparkamaráig zárják le, 20-30 ezer szórakozni vágyót várnak a szervezők.

Az együttesről Szombati-Serfőző Eszter turisztikai szakreferens elmondta, hogy a frontember Chico a legendás Gipsy Kings egykori alapítója és frontembere volt. Új együttesével a korábbi nagy slágereket is játsszák, mint például a Bamboleot, a Djobi,Djobit és a Ben Ben Mariat.

A IV. Győri Bornapok programját Sarkadi Mónika, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója ismertette. 25-én, csütörtökön a Borlovagrendek belvárosi felvonulásával kezdődik a fesztivál, melyet Borkai Zsolt polgármester nyitóbeszéde követ.

Mint Sarkadi Mónika elmondta, a koncertek elsősorban a jazz és a világzene köré csoportosulnak, és helyi együttesek is kapnak fellépési lehetőséget.

Zenél többek között a Dixie Company, a Hangária zenekar, a Balázs Fecó Band, Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa zenekar, a Colombre Band, a Napra zenekar, de lesz musical show is Nagy Balázzsal. A borhoz kapcsolódóan pedig látható lesz egy különleges zenei produkció is, a Glasso – Az Éneklő Poharak. A fesztivált pedig a Budapest Bár temperamentumos koncertje zárja.

A bornapokon megválasztják a város, illetve a fesztivál borát is. A rendezvény ideje alatt tartó Borászok Éjszakáján pedig az érdeklődők és a kóstolók találkozhatnak a borászokkal a városi múzeumban.

A sajtótájékoztatón részt vett az egyik fellépő, Balázs Fecó is, aki egy különleges élményét is elmesélte, amely Győrhöz fűzi. A koncertjére igazi retro hangulatot ígért szép lírai rockzenével. Az énekes interjút is adott a gyorplusz.hu-nak, melyet hamarosan olvashatnak.

A rendezvényt az Audi Hungaria támogatja. Czehmeister Mónika, a vállalat szóvivője elmondta, az Audi szeretné, hogy Győr lakói jól érezzék magukat városukban, ezért is áll a nívós rendezvények mellé. Továbbá céljuk, hogy Győr a fejlődés szimbólumává váljon az országban.

A IV. Győri Bornapok részletes programfüzetét ITT tekinthetik meg.

Zoljánszky Alexandra