Győr+
2017.03.31. 14:18

Férfias fogások

Tálos Gergő, a Yakuza Fitness tulajdonosa volt Nagy Eszter Creative Chef legutóbbi vendége. Az egészséges, változatos alapanyagokból készült ételek egy markáns menüsorrá álltak össze, amely vendégvárónak is tökéletesnek bizonyulhat.

A Pannonhajsza egyik ötletgazdáját alapvetően érdekli a főzés, de csak néhány olyan étel van, amit biztosan el tud készíteni maga is. Ez a néhány viszont különösen jól megy, ilyen például a bundás kenyér és a gambas al ajillo nevezetű spanyol étel, ami királyrák fokhagymás olívaolajban elkészítve, chilivel és petrezselyemmel. A fitneszguru a rendszeres mozgás fontosságáról is beszélt, de szó esett arról is, hogy a szakértők szerint 70 százalékban a táplálkozáson múlik a testsúly.

 

Marinált szürkemarha-bélszín citrusos zöldségekkel

20 dkg bélszín, 2 db sárgarépa, 1 db salátacukkini, 1 csokor retek, 2 szál újhagyma, 2 szál angol zeller, 1 csokor koriander, 2 ek. Szójaszósz, 1 ek. Szezámmag, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, olívaolaj, só, bors.

 

 

 

A bélszínt a mélyhűtőbe tesszük, mert így sokkal vékonyabb szeleteket tudunk majd vágni belőle. Körülbelül két óra elteltével milliméter vékony szeleteket vágunk belőle.

A citromlé felét sóval, borssal, fél dl olívaolajjal és a zúzott fokhagymával összekeverjük és a szeletelt bélszínt beleforgatjuk.

A cukkinit és a répát zöldséghámozóval vékonyra szeljük és a többi felaprított zöldséggel együtt blansírozzuk (pár másodpercre lobogó forró vízbe dobjuk, majd jeges vízben leszűrjük). A szezámmagot lepirítjuk, majd körülbelül fél dl olívaolajjal, a szójaszósszal, egy kevés citromlével, sóval és borssal összekeverjük, majd a blansírozott zöldségekre öntjük. A salátát az előre marinált hússal a tetején tálaljuk és korianderrel díszítjük.

 

Szaftos csirkemell olívás spagettisalátával

800 g csirkemellfilé, 1 liter tej, 8 dkg só, 5 gerezd fokhagyma, fél kg teljes kiőrlésű spagetti, 1 dl olívaolaj, fél dl fehérborecet, 1 csokor újhagyma, 5 dkg téliszalámi vagy valamilyen fűszeres szalámi, 30 dkg pritamin paprika, fél kk. chili, só, bors, 1 csokor friss petrezselyem, 5 dkg ízes kemény sajt.

 

 

A csirkemellfilét egy éjszakára sós, zúzott fokhagymás tejbe áztatjuk.

A téliszalámit lereszeljük és az olívaolajjal, az ecettel, sóval, borssal, apróra vágott paprikával, chilivel és a hagymával összekeverjük. A tésztát kifőzzük, és miután hideg vízben leöblítettük, az olívás keverékkel összeforgatjuk. A csirkemellet lecsepegtetjük, és tűzforró serpenyőben oldalanként 6–6 percig sütjük és további 6 percig pihentetjük. Csak ezután szeleteljük. A felcsavart „salátát” a vékonyra vágott csirkecsíkokkal és sajtforgáccsal kínáljuk.

 

Cornflakeses sörtésztában sült gyümölcsök, görög joghurttal

500 g aprított gyümölcs (szilva, banán, alma, körte…), 6 ek. liszt, 2 ek. keményítő, 2 tojás, egy csomag sütőpor, kb. 3 dl sör, 20 dkg cornflakes, 1 tk. só, 10 dkg por alapú édesítő, 1 tk. fahéj, olaj és hurkapálca a sütéshez.

 

 

A tésztához való összetevőket a cornflakes kivételével alaposan elkeverjük és hosszúkás pohárba töltjük. A gyümölcsöket felnyársaljuk és a pohárban levő masszába mártjuk, majd kukoricapehelyben megforgatva, kisütjük.

Sütés után fahéjas édesítővel szórjuk meg és görög joghurttal kínáljuk.