Hirdetés
Győr+
2016.06.03. 19:21

Férfi vízilabda BL – Hatodik helyen zárt a ZF-Eger

A ZF-Eger hatodikként zárt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután a pénteki helyosztón 10-6-ra kikapott a spanyol CN Barcelonetától a Margitszigeten.

Hirdetés

Ezen a találkozón játszotta utolsó mérkőzését a házigazda egriek 40 éves csapatkapitánya, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter.

 

Hirdetés

Eredmény, Bajnokok Ligája, az 5. helyért:

CN Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)

gólszerzők: Strahinja Rasovic 4, Famera 3, Munarriz 2, Fernandez, illetve Erdélyi 2, Biros, Cuckovic, Hárai, Cuk

 

Az egri együttes a búcsúzó Biros villanásával húsz másodperc után megszerezte a vezetést, a katalánok nem sokkal később egyenlítettek. A magyar bajnoki ezüstérmes Uros Cuckovic találatával ragadta újra magához az előnyt, bő fél perccel a negyed vége előtt a második gólját szerző Strahinja Rasovic ötméteresből volt eredményes.

A második negyed az idősebb Rasovic harmadik góljával indult, majd Martin Famera növelte kétgólosra a Barceloneta előnyét. A hátrányból Hárai Balázs fantasztikus csavarással faragott, és bár Milos Cuk találata után 4-4 állt az eredményjelzőn, a következő támadásban Strahinja Rasovic ötödik lövéséből megszerezte negyedik gólját, így a nagyszünetre egygólos vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok.

A szünet a spanyol együttesnek tett jót: előbb Alberto Munarriz, majd Francisco Fernandez is betalált a Barcelonetából egri válasz nélkül, Famera újabb találata pedig azt jelentette, hogy tíz perccel a vége előtt négygólos hátrányban volt az Eger.

A záró felvonásban Erdélyi Balázs vette be Daniel López kapuját, ám a négygólos különbséget a következő támadásból visszaállította Munarriz. Erdélyi higgadt ziccerével két és fél perccel a végső dudaszó előtt háromra zárkózott az Eger. A Barceloneta válaszolt: Famera saját maga harmadik, csapata tizedik gólját lőtte a csereként beállt Csoma Kristófnak.

Ezzel a tavaly bronzérmes, két éve a trófeát elhódító Barceloneta zárt ötödikként a Bajnokok Ligájában, míg a legutóbb ötödik egrieknek ezúttal be kellett érniük a hatodik hellyel. A közönség hatalmas tapssal búcsúztatta Biros Pétert.

 

Csütörtökön játszották:

az elődöntőbe jutásért:

Jug Dubrovnik (horvát) – ZF-Eger 8-6

Szolnoki Dózsa-Közgép – Barceloneta (spanyol) 7-5

később:

elődöntő:

Szolnoki Dózsa-Közgép – Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00

Jug Dubrovnik-Pro Recco (olasz) 20.30

szombat:

a 3. helyért 19.30

döntő 21.00

 

(MTI)

Kép: szuperinfo.hu

likeold
a fb oldalunkat