Hirdetés
Győr+
2016.03.12. 18:05

Férfi torna csapatbajnokság – Az FTC vezet az első forduló után

Az FTC Ybl Tervező - Babos Ádám, Vágner Levente, Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Boncsér Krisztián összeállítású - A együttese nyerte a férfi tornászok csapatbajnokságának első fordulóját a budapesti Tornacsarnokban.

Hirdetés

A szombati idénynyitó viadalon a szövetség tájékoztatása szerint a címvédő FTC nemcsak összesítésben bizonyult a legjobbnak, hanem a lólengésen kívül mindegyik szeren is.

A csb-n öt versenyző mutathatja be gyakorlatát, de csak a három legjobb eredmény számít.

Hirdetés

A tavalyi bajnokcsapat több mint hét ponttal előzte meg a második helyezett Győri AC-t. Eddig a győriek nem állítottak ki együttest, ezúttal azonban Szabó Nándor és Varga Csenger kiegészült a kölcsönbe vett Hidvégi Viddel és Kardos Botonddal, így a lólengést meg is nyerték, és a második helyről várhatják az őszi fordulót. Az áprilisi riói tesztversenyen induló Hidvégi Vid most mutatkozott be idén versenyen. Edzője, Laufer Béla szerint a világbajnoki ötödik helyezett a felkészülési időszaknak megfelelően teljesített, a következő egy hónapban pontosításokra és néhány elem begyakorlására lesz még szüksége.

A csb első fordulójának harmadik helyezettje a BHSE lett.

Ennek a csb-fordulónak dupla tétje volt, az előzetes tervektől eltérően ugyanis nem április elején, hanem már a csapatbajnokság utáni napokban kijelöli Kovács István szövetségi kapitány a második utazót az áprilisi riói tesztversenyre, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni. Hidvégi Vid a világbajnokságon nyújtott teljesítményével érdemelte ki a részvételt, mellette az utazhat, aki a legbiztosabb a hat szeren, mivel a riói tesztversenyen csak egyéni összetett alapján lehet kvótát szerezni. A tesztversenyen résztvevő második tornász személye kedden válik hivatalossá.

 

Eredmények, országos csapatbajnokság, 1. forduló:

1. FTC YBL Tervező 252,300 pont (Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Babos Ádám, Vágner Levente, Boncsér Krisztián)

2. Győri AC 245,150

3. Budapesti Honvéd SE 240,450

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat