Hirdetés
Győr+
2012.01.13. 06:40

Férfi kézilabda Eb – Sima győzelem a felkészülés zárásaként

A vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos, 34-24-es győzelmet aratott csütörtökön a világ élmezőnyéhez nem sorolható Bahrein ellen Szegeden. Mocsai Lajos szövetségi kapitány egyelőre nem közölte, hogy ki marad ki a 19 fős keretből, azaz mely 18 játékos utazik majd a kontinensviadalra.

Hirdetés

Eredmény:

Magyarország-Bahrein 34-24 (17-12)

a magyar gólszerzők: Iváncsik G. 6/3, Szöllősi 4, Harsányi 4/2, Vadkerti 4, Császár 3, Katzirz 3, Ancsin 2, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, Ilyés 1, Krivokapic 1, Nagy 1, Putics 1

A hazai játékosok gyászszalaggal a karjukon léptek pályára a válogatott korábbi masszőre, a hét elején elhunyt Klembucz Ferenc emléke előtt tisztelegve. A meccs gyászszünettel kezdődött. A 19 fős keretből Zubai Szabolcs vírusos megbetegedés miatt hiányzott.

Meglepően bátran kezdtek a vendégek, és negyedóráig jól tartották magukat. Aztán kilenc percig nem dobtak gólt, s a magyarok 14-10-re elhúztak, de a bahreiniek a folytatásban sem törtek meg.

A második félidőre több poszton is cserélt a magyar kapitány, és ettől kicsit gördülékenyebb lett a csapat játéka. Különösen Szöllősi – akinek az Eb lehet az első világversenye – volt elemében, rövid idő alatt négyszer is betalált. Az 52. percben kétszámjegyű lett a különbség (29-19).

A magyarok szombaton utaznak Újvidékre, és az Eb-n először hétfőn játszanak az oroszok ellen. Szerdán a vb-bronzérmes spanyolokkal, míg pénteken az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciákkal találkoznak a csoportkörben.

“Ami mindenkit érdekel, hogy ki lesz a 19 fős keretből az egyetlen kimaradó, majd éjjel vagy pénteken reggel a szakmai stáb eldönti. – mondta Mocsai Lajos. – Nem titok, 3-4 ember közül kell válogatni 2-3 helyre. A mostani meccsre nem készültünk külön, hanem már az első Eb-ellenfelünk, az oroszok játékát elemeztük délelőtt. Ennek is tudható be, hogy sok technikai hibánk volt, ám mégis sikerült simán nyerni.”

(MTI)

Hirdetés