Hirdetés
Győr+
2012.01.19. 13:18

Férfi kézilabda Eb – Döntetlen biztos elég a középdöntőhöz -ELŐZETES

Pénteken este a középdöntőbe jutásért lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott a sportág jelenlegi egyeduralkodója, a francia csapat ellen a szerbiai Európa-bajnokság újvidéki csoportjának záró mérkőzésén.

Hirdetés

Mivel akkorra már befejeződik az orosz-spanyol mérkőzés, tudni lehet majd, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttesének milyen eredmény ér továbblépést.

Ha az oroszok – akik olimpiai álmuk életben tartásáért játszanak – kikapnak a spanyoloktól, akkor a magyarok, függetlenül a franciák elleni esti mérkőzés eredményétől, már középdöntősök.

Orosz-spanyol döntetlen esetén a magyarok csak akkor lépnek tovább, ha kevesebb mint négy góllal kapnak ki a franciáktól vagy pontot szereznek. Négygólos vereség esetén az orosz és magyar együttes között az dönt majd, melyikük lőtt összesen több gólt a csoportkörben.

Ha az orosz-spanyol találkozón előbbiek győznek, a magyarok csak akkor lesznek középdöntősök, ha minimum döntetlent érnek el a franciákkal szemben.

Mocsai Lajos csütörtökön délelőtt szabad programot adott játékosainak, fél hattól videó, este héttől pedig edzés szerepel a programban.

A részleges ferdehasizom-szakadással kezelt Zubai Szabolcs állapota javult, bár a spanyolok elleni szerda esti döntetlen után – ahogy megjegyezte – fájt mindene, de jelezte pénteken jobban lesz, mint ahogy szerdán volt.

Az újvidéki C jelű csoportban:

péntek rendezik:

Oroszország-Spanyolország 18:15 ó

Magyarország-Franciaország 20:15 ó

hétfőn játszották:

Spanyolország-Franciaország 29-26

Magyarország-Oroszország 31-31

szerdán játszották:

Magyarország-Spanyolország 24-24

Franciaország-Oroszország 28-24

Az állás: 1. Spanyolország 3 pont, 2. Franciaország 2 (54-53), 3. Magyarország 2 (55-55), 4. Oroszország 1

Az első három jut a középdöntőbe, és találkozik majd a biztos továbbjutó horvát, valamint az izlandi-norvég-szlovén hármasból a két jobbikkal.

(MTI)

Hirdetés