Hirdetés
Győr+
2013.07.23. 14:42

Felvidéki emléknap

A győri gyermekvédelmi központ pártfogoltjai is részt vettek július 18-án, a felvidéki Tallóson, az Eszterházy kastélyban rendezett Nemzetközi Emléknapon.

Hirdetés

A Dunaszerdahely melletti találkozót az első magyar állami árvaház alapításának 250. évfordulója alkalmából szervezte a felvidéki Jóindulat-Dobroprajnost társulás, a Szövetség a Közös Célokért társulás és a győri Iskolakultúráért–Esélyteremtésért Egyesület. Az Emléknap fővédnöke Semjén Zsolt volt.

 

Hirdetés

Az emléknap konferenciáját Puss Sándor, nagyszombati jezsuita szerzetes nyitotta meg azzal a gondolattal, hogy a felvidéki árvák, gondozásra szoruló gyermekek érdekében a nemzetközi szervezetek összehangolt karitatív tevékenységére van szükség. Az emléknapot Soltész Miklós, szociális és családügyi államtitkár méltatta felszólalásában, majd Háromszéki Ildikó, a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója mutatta be a magyar gyermekvédelem rendszerét és a győri gyermekotthonok életét.

A konferencián felolvasták Böjte Csaba ferences rendi szerzetes levelét, mely a gyermekek munkára nevelésének fontosságára hívta fel a figyelmet. A győri Iskolakultúráért–Esélyteremtésért Egyesület az Emléknapon workshop műhelyprogramot szervezett irodalmi, szabadidős, kézműves, dalos elfoglaltságokat biztosítva a több mint száz résztvevő gyermeknek és kísérőinek. Édességgel a győri Mátrai Cukrászat lepte meg az emléknap résztvevőit.

 

 

Földvári Gabriella

likeold
a fb oldalunkat