Hirdetés
Győr+
2012.04.15. 13:09

Félvér lovakkal a Kisalföld Vágtán

Harmadszorra rendezik meg a Kisalföld Vágtát, a Nemzeti Vágta regionális elődöntőjét a gyirmóti Rodeo Ranchen július 20–22. között A szervezők még várják a települések jelentkezését a versenyre, melyen idén csak félvér lovakkal lehet részt venni.

Hirdetés

„Az idei vágtán országosan várhatók változások az eddigiekhez képest, ezért tolódik a verseny időpontja” – számolt be lapunknak Tóth Szilárd főszervező.

A legfőbb módosítás, hogy idén kizárólag félvér lovakkal lehet részt venni a vidéki és az országos futamokon is. Így kizárták az angol telivért, a verseny félvért, az argentin pólólovat és az ahal-tekini fajtájú lovakat. Hozzátette, ennek sokan örülnek, mert az eddigi években nehezen vették fel a versenyt ezekkel a fajtákkal.

Hirdetés

A szervezők továbbra is települések nevezését várják. Például az elmúlt két évben a tényői, a győrszemerei és a bőnyi lovak lettek a befutók. Vajon az idén is indulnak, hogy megvédjük címüket?A Kisalföld Vágtára idén is színes programokkal várják az egész családot: lesz kamaszvágta, pónifutamok kicsiknek, lovas show-műsorok, fogathajtó verseny amatőröknek és profiknak. A tavaly már nagy sikert aratott celebfutamot is megrendezik, 2011-ben Görbicz Anita is fogatra ült.

A polgármesterek is összemérhetik tudásukat lóháton és bakon. Az idei futam egyik különlegessége pedig, hogy polgármester asszonyoknak is lesz fogathajtó verseny.

A szervezők szeretnének médiafutamot is indítani, erre is várják a jelentkezéseket. A presztízsfutamon pedig cégek vezetői vehetnek részt.

Mivel az angol telivéreket kizárták a versenyből, ezért a főszervező úgy döntött, hogy a versenylovak szerelmeseinek külön futamot indít 1400 méteres futamtávolsággal, különdíjért

A vágtafutam első három győztese, és a versenylovak futamának első három helyezettje pedig összemérhetik tudásukat abszolút kategória győztese címért.

Az eddigi évek nevezései alapján elmondható, hogy általában 20-25 település indul a megmérettetésen. A tét nem kicsi, a győztes lovával és lovasával megspórolja az országos verseny kétmillió forintos nevezési díját, több százezer látogató, és több millió néző előtt mutathatja be települését.

Következő számunkban egyéb információkat is közlünk a vágtával kapcsolatban, illetve hamarosan a kisalfoldvagta.hu weboldalon is olvashatnak részletes tájékoztatót.

Zoljánszky Alexandra

Fotó: O. Jakócs Péter

likeold
a fb oldalunkat