Győr+
2011.07.21. 10:25

Felújítják a Virágpiac teret

Javítják a Virágpiac teret húsz millió forintból – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Fekete Dávid önkormányzati képviselő és Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezetője.

Az úttesti részt 1996-ban javítottak utoljára, most július 26. és augusztus 23. között végzik a felújítást.

A négy héten át tartó munkálatok során a forgalom által tönkretett kőburkolatot és pályaszerkezetet javítják, mely során új, erősített pályaszerkezet épül a meglévő kőburkolat felhasználásával.

A lezárás ideje alatt alternatív útvonalként a Bajcsy-Zsilinszky út – Zechmeister út útvonalat lehet használni- fejtette ki Fekete Dávid.

A Virágpiac tér helyett a Munkácsy úti körforgalomban fordulnak meg a 7, 17, 17/A, 17/B, 23/A járatok. Az Aradi Vértanúk útja a Szőkőkút megállóhely helyett a Szent István úton a Honvéd ligettel szemben kialakítandó ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A Munkácsy úton dupla állásos ideiglenes megállóhely létesül a tűzoltóság mellett.

Az 1, 2, 2/A, 8, 14 járatok Adyváros felől a Szent István út – Munkácsy út – Zeichmeister u. – Rába kettős híd útvonalon közlekednek, a Szent István úti ideiglenes megállóhely érintésével.