Felkészült a szezonra a győri Látogatóközpont

Győr+
2014.04.04. 10:52

A győri Tourinform iroda 2013-as teljesítményére csillagos ötöst kapott. A Látogatóközpont az idén is számos újdonsággal várja a győrieket és városunk turistáit…

A győri Tourinform iroda 2013-as teljesítményére csillagos ötöst kapott. A Látogatóközpont az idén is számos újdonsággal várja a győrieket és városunk turistáit…

 

A 2012 évihez hasonlóan a Magyar Turizmus Zrt. a győri Tourinform iroda 2013-as működését is száz százalékosra értékelte. A szakmai elismerés azért is nagy szó, mert az országos átlag a győrinél mintegy húsz százalékkal alacsonyabb. Tóthné Kardos Krisztina a központot üzemeltető önkormányzati tulajdonú Kultúra amp; Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője kérdésünkre elmondta, a siker igazi csapatmunka eredménye, ezért köszöni minden kollégájának az elmúlt évi áldozatos munkáját. Kifejtette, természetesen nem ülnek a babérjaikon, a minősítést inkább ösztönzésnek tekintik, hogy a 2014-es évben is hasonló módon szolgálják ki a látogatókat, és még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsanak. Az elmúlt évben egyébként mintegy ötvenezren fordultak információért hozzájuk, ami tíz százalékkal magasabb szám a 2012-esnél. Az érdeklődők 15 százaléka volt külföldi személy. A Látogatóközpontba érkezők körében egyre népszerűbb a Győr shop, de természetesen sokan jönnek információért, a különböző kiadványokért, szálláslehetőségekért, és persze jegyvásárlási célból is. A Baross úti központban nem csak a győri fesztiválokra, előadásokra, de országos rendezvényekre is válthatók belépők.

 

„Az idei év újdonsága, hogy a fiatalok kiválthatják nálunk nemzetközi diákigazolványukat. A bejárathoz telepített érmekészítő automata segítségével a turisták szép emléket, a vaskakast, a városházát, Szent László hermáját ábrázoló és I love Győr feliratú érmét készíthetnek maguknak. A látogatók kiszolgálása mellett célunk a lokálpatriotizmus erősítése is, ezért a győriek előtt is szélesre nyitjuk a házat, akik már eddig is több ingyenes idegenvezetésen vehettek részt. Szervezünk programokat általános iskolásoknak, és egyetemistáknak is, az idén pedig több alkalommal egy-egy témára felfűzött idegenvezetéssel is találkozhatnak a győriek. A következő, családi programunk április 22-én lesz a Föld Napja alkalmából, amit a Győr-Szol Zrt-vel közösen szervezünk a Látogatóközpont mögötti parkban. Tavaly nagy sikerű kezdeményezés volt a „Szeretem Győrt fa” feldíszítése, amire nem csak a városunkban élők, de a turisták is szívesen felkötötték szalagjukat. A fát az idén újra feldíszítjük a rövid üzenetekkel, gyermeknap alkalmából pedig a kicsiknek tartogatunk meglepetéseket”.

 

A Látogatóközpont tehát felkészült az idei turisztikai szezonra, a ház nyitva áll a turisták és a győriek előtt, akik nem csak a Négy Évszak Fesztivál rendezvényeivel kapcsolatban, de minden városunkat érintő lehetőségről szívesen adnak tájékoztatást. Tóthné Kardos Krisztina az ajándéktárgyak kedvelőinek is szolgál egy jó tippel: Az I love Győr feliratú termékek a központ saját rendezésű programjainak ideje alatt tíz százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a Baross út 21. szám alatt.

 

A Tourinform minősítéséhez Borkai Zsolt polgármester is gratulált. Mint mondta, a Látogatóközpont szorosan együttműködve az önkormányzat Városmarketing, Kulturális és Sport Főosztályával a város sokszínűségét mutatja be a látogatóknak, vagyis valóban Győr fogadószobájaként működik.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter