Győr+
2012.10.29. 09:47

Felkészülés a kegyeleti megemlékezésre

A felkészülés jegyében telnek a napok a megyeszékhely köztemetőit üzemeltető Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt-nél.

A részvénytársaság munkatársai a köztemetőkben megmetszették illetve kivágták a száraz fákat, gyűjtik, majd elszállítják a lehullott falevelet, az aszfaltozott utakat seprik, a kavicsos utakat feltöltik, majd gereblyézik. A Nádorvárosi köztemető díszítésére 1100 db virág ültetése és a virágládák őszi növényekkel történő beültetése is megvalósul. Ugyanitt az új ravatalozó lépcsőinek javítása szintén elkészül. Az ünnepekre a Hősi halottak emlékmű tisztítása befejeződik. A biztonságos üzemeltetés érdekében szakemberek ellenőrzik a kutak állapotát, a szükséges javításokat elvégzik. A győri köztemetőkben fagymentes idő esetén a vízvételi lehetőség várhatóan biztosított lesz.

 

Ünnepi nyitva tartás:

A kegyeleti megemlékezés miatt a győri köztemetők 2012. október 29-től november 4-ig 7 és 20 óra között lesznek látogathatóak.

 

Behajtás a Nádorvárosi Köztemetőbe:

A behajtási jogosultsággal rendelkezők 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval a Nádorvárosi Köztemetőbe.

Újdonság idén, hogy a behajtási engedéllyel rendelkezők számára a megadott napokon és időben a Nádorvárosi köztemető mindkét bejárata nyitva lesz. Ez azt jelenti, hogy idén a Szent Lélek templom felőli bejárat is használható lesz behajtásra az erre jogosultak számára.

 

Ügyintézési lehetőségek:

A távolról érkezőknek fontos, hogy a győri köztemetőkben 2012. november 1-jén, 2-án, 3-án és 4-én 10-16:20 óra között gondnoki ügyeletet lesz, ekkor többek között a helyszínen sírhelyügyeket is lehet intézni.

 

Fontos a biztonság!

Kérjük, hogy a köztemetőkbe látogatók még rövid időre sem hagyjanak értéket – lakás és autókulcsot, táskát – a sírokon, a kutak környezetében és a járművekben.