Hirdetés
Győr+
2012.04.05. 14:40

Felavatták Rónay Jácint kerámiaképét

Dr. Somogyi Tivadar kezdeményezése, amely szerint a Győrhöz kötődő történelmi személyiségeknek, a róluk elnevezett közterületen kerámiaképpel is emléket állítunk, a Rónai Jácint utcában folytatódott.

Hirdetés

2012. április 5-én leplezték le Sándor József Péter új köztéri alkotását, Rónay Jácint kerámiaképét a róla elnevezett utcában. A kép elkészítését dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője keretéből finanszírozta.

Hirdetés

A képviselő elmondta, Rónay Jácint Győr történetének kiemelkedő személyisége. A bencés pap, tanár, az 1848-as forradalom győri alakja.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hangsúlyozta, a korábban megkezdett sorozatot, amelynek már – a ma átadottal együtt – hat tagja készült el (Apor Vilmos, Földes Gábor, Tihanyi Árpád, Széchenyi István, Liszt Ferenc, Rónay Jácint), folytatni kívánják.

Ehhez csatlakozott Fekete Dávid önkormányzati képviselő is, aki elmondta, az ő általa képviselt győri területeken is szeretné ezt a hagyományt továbbvinni. Ennek első elemeként az év során avatják fel majd a Petőfi téren Petőfi Sándor kerámiaképét.

Rónay Jácintról részletesebben a www.gyorplusz.hu „Győri gyöngyszemek” elnevezésű rovatának „Egy valódi nevelő” című részében olvashat.

likeold
a fb oldalunkat