Győr+
2014.04.09. 20:42

Fél lábbal a döntőben

A Győri Audi ETO KC tizennégy góllal győzött a női kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén az Érd ellen.

Győri Audi ETO KC–Érd 35–21 (15–12)

Győr, NB I-es mérkőzés, 1800 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Audi ETO: LUNDE – Orbán 3, Bulatovic 1, GÖRBICZ 4/1, LÖKE 8, AMORIM 5, Kovacsics 3/1. Cs.: Herr (kapus), Tervel, Korsós 2, Hornyák D. 1, SOÓS 6, Hornyák Á. 1, Sirián 1. Edző: Ambros Martin.

Érd.: Janurik – Koren 1, KOVÁCS Á. 6, Trsicsuk 2, Vukcevic 2, Klivinyi 4/1, Schatzl 6/5. Cs.: Oguntoye, Gridnyeva (kapusok), Szekeres, Bognár B., Török, Wolf, Mester. Edző: Szabó Edina.

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/6. Kiállítások: 2 perc ill. 6 perc.

A címvédő győriek álmosan kezdték a mérkőzést, a hazai csapat játékán meglátszott a háromhetes kihagyás. A 8. percben 5-2-es vendégvezetésnél Ambros Martin időt kért, a zöld-fehérek pedig elkezdték csipkedni magukat, és egy 6-0-s rohammal fordítottak. A folytatásban ismét leült egy kicsit a győriek játéka, a szünetben így csak három gól volt a különbség.

A második félidőben aztán fokozatosan elhúzott az Audi ETO, amelyben Ambros Martin folyamatosan forgatta a játékosokat. A kispadról beszállók is hozzá tudták tenni a magukét a csapat teljesítményéhez, elsősorban Soós volt elemében. Az 54. percben aztán a közönség végre tízet számolhatott az érdiekre, akik csak negyven percig tudták megnehezíteni a címvédő dolgát.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása 1-0 az Audi ETO javára, a második mérkőzést április 16-án, szerdán 17.45 órakor rendezik Érden. Egy újabb győri siker már döntőt érne, a látottak alapján megleptés lenne egy harmadik mérkőzés.

Ambros Martin: – A legfontosabb a győzelem volt, de a játékunk eléggé hullámzónak bizonyult, ezen változtatnunk kell. A folytatásban még keményebben kell dolgoznunk.

L. G.