Győr+
2011.10.13. 14:56

Fekete Dávid lett a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas elnöke

A napokban zajlott le a Győr-Moson-Sopron Megyei Fidelitas tisztújító ülése, ahol egyhangúlag Fekete Dávidot választották meg elnöknek a tagok.

Fekete Dávid a Győri Fidelitas ügyvezető alelnöke két évre kapott egyhangúlag megbízást a Fidelitas Győr-Moson-Sopron Megyei Választmánya tagjaitól a megyei szervezet vezetésére. Az új elnök elmondta, hogy munkáját három alelnök segíti: Péli Nikoletta a Soproni Fidelitas elnöke a rendezvények szervezéséért, Radnóti Ákos a Győri Fidelitas elnöke a kommunikációért, Szabó-Márk Tamás a Kapuvári Fidelitas elnöke pedig a megyei csoportalakításokért felel.

Fekete Dávid ismertette az új megyei elnökség célkitűzéseit. Eszerint szeretnék a megyei Fidelitas-csoportok aktivitását fokozni különböző rendezvények, programok (szakmai előadások, megyei tábor stb.) szervezésén keresztül. Fontos célkitűzésük, hogy újabb Fidelitas-csoportok alakuljanak a megye településein, ehhez a választókerületi koordinátorok rendszerét kívánják felhasználni. Emellett a megyei elnökség minden tekintetben támogatni kívánja a megyében működő Fidelitas-csoportokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az újonnan megválasztott elnökség tagjai a Fidelitas Alapszabálya értelmében tagjai a Fidelitas Országos Választmányának.

A Fidelitas Alapszabálya alapján a Megyei Választmány feladata a megyében működő Fidelitas-csoportok munkájának koordinálása, egymással való kapcsolattartásuk segítése. A Megyei Választmány tagjait a megyében működő Fidelitas-csoportok delegálják meghatározott szabályok szerint.