Hirdetés

Fejleszt(het) a RábaQuelle

Győr+
2012.05.18. 14:32

Közgyűlési jóváhagyás esetén közel 44 millió forintból fejlesztene az élményfürdő. Nem minden költséget támogatás a városvezetés.

Hirdetés

Merthogy a cég által a városnak fizetett bérleti díjból – ha a közgyűlés elfogadja a polgármesteri előterjesztést – csak 35 milliót hagy jóvá a testület. Hat tételhez viszont támogatásra vonatkozó indítványt tett Borkai Zsolt.

Hirdetés

A 9 éves működés alatt a folyamatos karbantartás ellenére is a fürdőmedencék burkolata olyannyira elhasználódott, hogy azok felújítása vált szükségszerűvé. A karbantartási munkák során folyamatosan gondot okozott a medencék burkolatát kitöltő fugák gyengülése, kopása, ezért szükséges azok javítása speciális, termálvíznek ellenálló anyaggal mind a tíz medencénél. Mindezt bruttó 3,6 millióból rendeznék.

Közel kétszer ekkora summát, 6,9 millió forintot költhetnek a medencék vízének vegyszeradagolóira, amelyek mostanra olyan szinten elhasználódtak, hogy karbantartási eszközökkel már nem tarthatók működőképes állapotban.

Két tartalékszivattyúra 2,6 milliót, a tűzbiztonsági rendszer fejlesztésére tizedennyit költenének. Az élményfürdő kis csúszdájának lépcsőjét – a teljes konstrukció cseréjével – 5,4 millióból oldanák meg. A legnagyobb – előterjesztői támogatást bíró – tétele az a 16 milliós fejlesztés lehet, amelynek során lecserélnék a Sátras Uszoda forgatott vizét összegyűjtő elvezető rendszert.

Ugyanakkor az előterjesztés nem javasolja, hogy a bérleti díjból elkülönített felújítási alapból finanszírozzák – 8,8millió forint erejéig – „néhány nyílászáró nyithatóvá tételét”. Ez a fejlesztés azt a helyzetet volna hivatott orvosolni, hogy a gépi szellőztetés miatt „az emeleten gyakran alakul ki szellőzetlenség érzete a folyamatos belső 27-28°C-os léghőmérséklet mellett”.

Pál Gergő

Fotó: rabaquelle.hu

likeold
a fb oldalunkat