Győr+
2011.10.13. 06:55

Fejlesztések a lipóti termálfürdőben

Kétszáz-kétszázötven vendég fogadására alkalmas kempinget létesítenek a lipóti fürdő mellett, a 132 millió forintos beruházástól a szezon meghosszabbítását és a látogatók számának további növekedését várják - közölte a létesítmény vezetője az MTI érdeklődésére.

A fejlesztés azért szükséges, mert a fürdő területén nincs szálláslehetőség – mondta Pannonhalmi Petra. A magas komfortfokozatú kemping összeköttetésben lesz a fürdővel.

A beruházást európai uniós támogatással hozzák tető alá, a projekt 33 millió forintot nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. Átadását jövő tavaszra tervezik, hasonlóképpen a gyerekek számára a saját beruházásban készülő vízi játszóparkhoz.

Pannonhalmi Petra szólt arról, hogy megkezdődött az augusztus 25-i tűzben leégett étterem és öltözőépület újjáépítése is. A pontos kárértékről a fürdőigazgató nem tudott nyilatkozni, mondván, hogy várják még a biztosító állásfoglalását ez ügyben.

A Lipóti Termál- és Élményfürdőt az október elején zárult szezonban több mint 100 ezren keresték fel. Sok vendéget fogadtak a szomszédos Szlovákiából és Ausztriából, sőt Csehországból is.

A 10 hektáron elterülő komplexumba két gyógyvizes medencével, két gyerekpancsolóval, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli 600 négyzetméteres élménymedencével, egy úszómedencével, egy 1200 négyzetméteres csúszdás strandmedencével és szaunával is rendelkezik. A termálvizet – amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére alkalmazható – 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették. A fürdő magyar magántulajdonban van.

(MTI)