Hirdetés
Győr+
2012.01.06. 14:10

Fákat döntött ki az erős szél Győrben

Faág hasadt le Győrben a Corvin utcában az erős széltől, majd a vihar egy kőkerítést is kidöntött a városban. Mindkét helyszínen a tűzoltók hárították el a veszélyt- tájékoztatta a Győr+ Online-t Schreindler Ágnes tű. Őrnagy, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi szóvivője.

Hirdetés

Eddig összesen 8 helyen kellett beavatkozniuk megyénk tűzoltóinak az erős szél miatt. A vihar fákat döntött ki, valamint épületeket rongált meg.

Egyik esetben sem történt személyi sérülés és jelentős anyagi kár sem keletkezett.

Hirdetés

A viharos szél eddig főképp Sopronban okozott károkat: a Várkerületben egy kétszintes lakóépület tetejéről egy bádoglemezt szakított le, valamint a IV. László király utcában pedig egy kb. 6 méteres magasságban lfaágat hasított le a vihar.

Szintén Sopronban, a Kodály Zoltán utcában egy 10 méteres fa gyökerestől kidőlt, egy családi ház udvarán pedig a törzsénél meghasadt, és az épület felé megdőlt, 25- 30 méter magas fenyőfát kellett kidönteni. A fa kidöntése miatt a villanyvezetékeket E-On szakembereinek le kellett kötni.

A Várkerület – Árpád utca sarkánál az épület tűzfaláról a tetőre, valamint a járdára hulló vakolat veszélyeztette a gyalogosokat, ott a tűzoltók kordonnal kerítették el az érintett területet.

Kapuváron a Hanság Áruház tetejéről egy meglazult lemezt, Győrben pedig egy szél által kidöntött kőkerítést, valamint a Corvin utcában lehasadt faágakat kellett eltávolítani a tűzoltóknak- mondta Schreindler Ágnes.

likeold
a fb oldalunkat