Győr+
2011.06.21. 15:13

Evezés: A vendéglátók otthon tartották a kupát Győrben és a Római-parton is

Jelentős hazai evezős versenyekre került sor hétvégén. Győrben az élversenyzők felkészülési állomására, a Római-partnál a verseny- és a szabadidősport közös ünnepére került sor.

Hirdetés

Sikeres volt a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub által szervezett, idén 10 éves múltra visszatekintő Mihálkovics Tivadar Emlékverseny. A versenyzőket a már-már elmaradhatatlan eső sem zavarta meg, nagy lelkesedéssel teljesítették – néhányan közülük egy nap alatt 4 számban is indulva – az ezer méteres távot. Különösen örömteli volt látni a fiatalok – mini és tanuló korosztály – igyekezetét és teljesítményét. A bledi kvalifikációs vb-re készülő győri Gyimes Krisztina és a váci Szabó Katalin esélyeshez méltó, magabiztos evezéssel nyerte meg fő számát, a női kétpárt, míg szkiffben is egymás között döntötték el az első két hely sorsát – Krisztina javára. Hasonlóan könnyedén nyerte futamát a két győri, az U23-as vb-re készülő Bártfai Péter – Vermes Péter kormányos nélküli kettes, valamint az ifjúsági vb-re készülő Kaszás Kornél – Bíró Márk kétpár. A női kétpárban ifi Eb-induló Dohovics Virág ezúttal szkiffben verte a mezőnyt. Kiemelkedően teljesített Szekér László, aki Bíró Márkkal képviselte a szolnoki klubot; három elsőséget szerzett: a férfi egypáron kívül aranyérmes lett négyesben és négypárban is. A győri sportolók végül otthon tartották a Győr Kupát.

Hét evezős klub versenyzőivel került megrendezésre a Külker Evezős Klub által, immár 36. alkalommal a Római-part legnagyobb regattája, a Tompos Károly emlékére rendezett Külker Kupa. A viharos, szeles idő ellenére sok lelkes evezős indult el 11 évestől 67 éves korosztályig. Különleges pontszám rendszer alapján, egyenlő esélyekkel, együtt versenyezhettek a túra- és a versenyevezősök.

A pontversenyben a Külker Evezős Klub végzett az élen; a Faragó kupát – amit a különböző versenyszámokban fennálló csúcsot megdöntő vagy ahhoz legközelebbi időt evező egység kap – Varga István (Külker EK) nyerte.