Győr+
2011.09.09. 14:25

Évadnyitó a Győri Balett társulatánál

Négy új tagja van a Győri Balett társulatának, mely pénteken tartotta évadnyitó ülését.

Kiss János boldog új évadot kívánt a társulatának és a közönségnek is. A kívánsághoz persze mellékelte az új bemutatókat is. Elmondta: a napokban megegyezett Harangozó Gyulával, hogy a koreográfus betegsége miatt elmaradt Zorba előadást jövőre mutatják be.

Az idén izgalmas vállalkozásnak ígérkezik a helyette színre vitt Rózsaszínház című produkció. Ezt a bemutatót október 8-án láthatják a győri nézők, a budapesti premier pedig november 22-én lesz.

Tavasszal a Keep Smiling – Hódolat Chaplinnek című sikerelőadást újítják fel, s meglepetésként elkészül egy egyfelvonásos is, amit a már előkészületek alatt álló VIII. Magyar Táncfesztiválon láthat a közönség.

Reményeik szerint sikerül megegyezni a Queen produkciós csapatával, hogy a művet október elseje után is be tudják mutatni. Amennyiben ez nem sikerülne – amire a társulat vezetői nem is gondolnak –, akkor szeptember 16-án Komárnoban búcsúznak a darabtól.

Október 31-én a Magyar Rapszódiával lépnek a budapesti közönség elé a Művészetek Palotájában. Januárban a Kisfaludy teremben lesz látható az Óz/Forgószél gyermekelőadás, melyet a veszprémi színház is befogad saját bérletébe.

Bemutatták az új táncosokat: Henrik Lamark és Kodolányi Lívia Szlovéniából, a Maribor Balett társulatától érkezett, Szakács Richárd, Szanyi Tamás, Tüű Barbara pedig a Budapesti Táncművészeti Főiskoláról. Gyermekszülés után visszatért Ströck Barbara és Hegyi Réka is.

Kiss János szólt arról, hogy szeptember 15-én, a nyílt napon délelőtt a színpadon tartják a tréninget, s egy meglepetéssel is készülnek: részlet látható az új darabból, melyben Bede Fazekas Csaba is közreműködik.

Az évadnyitón a polgármesteri hivatalt dr. Lipovits Szilárd jegyző, Serfőzőné Tóth Andrea, a kulturális főosztály vezetője, s Rózsavölgyi László, a kulturális bizottság elnöke képviselte.

Trunkos Ildikó