Hirdetés
Győr+
2013.07.18. 13:09

Európai kézilabdakupák – Elkészült a lebonyolítási rend

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi és női kontinentális kupák lebonyolítási rendjét, amelyből az is kiderül, hogy a magyar klubok melyik szakaszban kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

Hirdetés

Férfiak:

Bajnokok Ligája:

Hirdetés

—————

MKB VESZPRÉM: 24-es főtábla (szeptember 18. és február 23. között)

Ellenfelek: Croatia Zagreb (horvát), Szankt-Petyerszburg (orosz), Rhein-Neckar Löwen (német), Celje (szlovén) és a Banja Luka (bosnyák), Vojvodina (szerb), Alpla HC Hard (osztrák), Motor Zaporizsja (ukrán) selejtezőcsoport győztese

 

PICK SZEGED: selejtező (augusztus 28. és szeptember 1. között)

Ellenfél: Metalurg Szkopje, első mérkőzés idegenben, visszavágó Szegeden.

Amennyiben a Pick megnyeri a párharcot, akkor felkerül a 24-es főtáblára. Ott az ellenfelek: Barcelona (spanyol), PSG (francia), Vardar Szkopje (macedón), Thun (svájci) és a Dinamo Minszk (fehérorosz), Tatran Presov (szlovák), Besiktas (török), AEK Athén (görög) selejtezőcsoport győztese.

Ha a Szeged kikap a selejtezőben, akkor az EHF Kupában a legjobb 32 között folytatja. Ennek a sorsolása október 22-én lesz.

 

EHF Kupa:

———-

CSURGÓ: a 32 közé jutásért, sorsolás: július 23., játéknapok: október 12/13. és 19/20.

GRUNDFOS-TATABÁNYA: a 40 közé jutásért, sorolás: július 23., játéknapok: szeptember 7/8. és 14/15.

 

Nők:

Bajnokok Ligája:

—————-

GYŐRI AUDI ETO KC: 16-os főtábla (október 5. és november 17. között)

Ellenfelek: Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák), valamint a Baia Mare (román), Holstebro (dán), Viborg (dán) és a Dalfsen (holland)-Belediyesi (török) előselejtező párharc továbbjutója alkotta selejtezőcsoport győztese.

 

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA és ÉTV-ÉRD: selejtező (szeptember 14. és 15., helyszín: Elek Gyula Aréna, Népliget)

Az FTC az első nap a horvát Lokomotiva Zagrebbel, az Érd a svájci Zuggal találkozik. Másnap a két győztes és a két vesztes találkozik. A kvartett győztese feljut a 16-os főtáblára, ahol a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, a dán Midtjyllanddal és a lengyel Lublinnal lesz egy csoportban.

A selejtező második és harmadik helyezettje a KEK-be, a 24 közé kerül (sorsolás: július 23., játéknapok: november 9/10. és 16/17.). A selejtező negyedik helyezettje a KEK-ben a 24 közé jutásért játszik majd (sorolás: július 23., játéknapok: október 5/6. és 12/13.)

 

KEK:

—-

VESZPRÉM BARABÁS-DUNATAKARÉK: a 24 között (sorsolás: július 23., játéknapok: november 9/10. és 16/17.)

 

EHF Kupa:

———

IPRESS CENTER-VÁC és FEHÉRVÁR KC: a 32 között (sorsolás: július 23., játéknapok: november 9/10. és 16/17.)

 

(MTI)

likeold
a fb oldalunkat