Hirdetés
Győr+
2016.05.30. 09:30

Európai gyakorlattá válhat a Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) Erasmus+ projektje által elnyert, közvetlen brüsszeli európai uniós támogatás eredményeként idén az európai sporthét alkalmából 15-20 uniós tagállam rendezheti meg saját nemzeti diáksporteseményét, amelynek alapja a Magyar Diáksport Napja.

 

Hirdetés

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke hozzátette, hogy a legutóbbi magyarországi diáksport-napon 800 iskola vett részt, egyszerre 200 ezer gyerek végzett testmozgást két órán keresztül, ezzel a hazai rendezvény a legnagyobb iskolai sporteseménye Európának.

“Büszkék vagyunk arra, hogy három Erasmus+ programban is elnyertük az EU támogatását. Külön öröm, hogy az egyikben a magyar testnevelési tantervet hasonlíthatjuk össze más uniós országokéival, s mi lehetünk a vezetői annak, hogy az európai sporthéten akár 20 tagállam is megrendezze a saját diáksport-napját” – mondta az MDSZ elnöke.

Hirdetés

Balogh Gábor kiemelte, 2012 óta azért dolgoznak, hogy változtatni tudjanak azon a ma már világszerte meglévő tendencián, hogy a népegészségügyi mutatók folyamatosan romlanak. Az MDSZ által létrehozott diáksport-rendszernek és a hozzátartozó gyakorlatoknak ennek megállítása az elsődleges célja.

Fotó: mdsz.hu

MTI

likeold
a fb oldalunkat