Győr+
2011.09.20. 12:49

Európába megyek, mesterségem címere a használható nyelvtudás

Bíztató és ekrettentő példákat hallanak az érdeklődők az európai álláskeresésről a Nyelvek Európai napján, szeptember 26-án Győrött, a kamarai szélházban az Európába megyek, mesterségem címere a használható nyelvtudás című konferencián.

Az Európai Unió aktívan ösztönzi a polgárait – időseket és fiatalokat egyaránt – arra, hogy minél több európai nyelvet sajátítsanak el.

Ez a gondolati íve annak a konferenciának, melyet szeptember 26-án a győri kamarai székházban rendez az Europe Direct Információs Hálózat Győr-Moson-Sopron Megyei Európai Információs Pontja, a Hatos és Táérsa Nyelviskola, valamint a megyei kereskedelmi kamara ipari és kézműipari tagozata a Nyelvek Európai Napja alkalmából.

A rendezvény – melyre regisztrálni szükséges – délután kettőkor kezdődik, háromnegyed háromkor adják át a dr. Szenténé dr. Vida Éváról elnevezett díjat.

Három órától hangoznak el az előadások az álláskeresés európai tapasztalatairól, a használható nnyelvtudás és a kommunikáció kapcsolatáról, a munkaerőpiac igényeiről. Az előadók között található többek közt Babos Gábor attasé, s Gálffy Kolos, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának osztályvezetője is.