Győr+
2012.10.03. 19:56

Európa Liga – A Videoton bízik a meglepetésben

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője bízik abban, hogy csapata csütörtökön meglepetést okoz, és nyer a vendég Sporting Lisboa ellen a labdarúgó Európa Liga második fordulójában.

“Borzasztóan örülünk, hogy sikerült a csoportkörbe jutnunk, értékelni kell ezt a teljesítményt, és szeretnénk minél tovább jutni. Nem írnám alá előre a döntetlent a Sporting ellen, mindkét csapat győzelemre játszik” – mondta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón a portugál szakember, aki most szülőhazája egyik együttese ellen vezeti a fehérvári alakulatot. “Tisztában kell lenni azzal, hogy a Sporting sok csatát megélt együttes, remek edzővel és játékosokkal, de a Videotonnak is van helye a nemzetközi porondon. Nem lehet más a célunk, mint a győzelem a csütörtöki mérkőzésen.”

A Sporting edzője, Sá Pinto ugyancsak a győzelem reményében küldi pályára csapatát, igaz, a támadók közül a perui Carillo, valamint a spanyol Capel sem szerepel majd a Sóstói Stadionban.

“Számomra nem létezik favorit a csoportban, csak olyan ellenfelek léteznek, akiket le kell győzni” – vélekedett Sá Pinto. “A Videoton ellen is fokozattan kell koncentrálnunk. A hazai csapatnak nagyon jó a védelme, remekül szűkítik a területet, emellett a kontrajátékot nagyon magas szintre emelte. A hátsó biztonságot meg kell tartanunk, de nem lehet tudni hogyan alakul a mérkőzés.”

A fehérváriak a belga Genk otthonában elszenvedett 3-0-s vereséggel kezdtek az Európa-Liga főtábláján, míg a Sporting hazai környezetben játszott gólnélküli döntetlent a svájci Basellel. A csütörtöki találkozó 19 órakor kezdődik.

 

(MTI)