Hirdetés
Győr+
2016.06.08. 15:59

EURO-2016 – Terrorveszély-jelző telefonos alkalmazást tett elérhetővé a francia kormány

A francia kormány két nappal a labdarúgó Európa-bajnokság kezdete előtt elérhetővé tett szerdán egy olyan telefonos alkalmazást, amely terrortámadás esetén értesíti a program használóját a veszélyről - jelentette a BBC brit közszolgálati média híroldalán.

Hirdetés

A francia belügyminisztérium közleményében úgy fogalmazott, hogy az alkalmazás egy “feltételezett támadás esetén” figyelmezteti a veszélyről a felhasználót, akinek ehhez engedélyeznie kell okostelefonján tartózkodási helye pontos koordinátáinak meghatározását.

Ha feliratkoznak a szolgáltatásra, a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy saját tartózkodási helyükön kívül nyolc különböző “földrajzi zónából” kapjanak vészjelzést. Ezek az üzenetek röviden összefoglalják azt, hogy pontosan mi történt, és tanácsokkal látják el az embereket ahhoz, hogy megőrizhessék biztonságukat.

Hirdetés

A figyelmeztetést sem hangjelzés, sem rezgés nem kíséri, hogy terrortámadás idején a merénylet helyszínén esetlegesen megbúvókra ne hívja fel a támadók figyelmét.

A francia kormány közölte, az alkalmazást a tavaly novemberi, 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadásokat követően kezdték el fejleszteni. Franciaországban a merényletek óta a legmagasabb terrorkészültség van érvényben.

Hétfőn Michel Cadot párizsi rendőrfőnök bejelentette, további 3 ezer rendőrrel, valamint 1200 katonával erősítik meg az eredetileg tervezett 10 ezer főt a június 10. és július 10. között megrendezésre kerülő Európa-bajnokság párizsi biztosításához.

 

http://www.bbc.com/news/world-europe-36479720

 

likeold
a fb oldalunkat