Hirdetés
Győr+
2016.06.07. 11:28

EURO-2016 – Storck nem fogalmazott meg konkrét célt

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogalmazott meg konkrét, számszerű célt a magyar szövetség (MLSZ) elnöksége előtt a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

Hirdetés

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a német edző kifejtette: a cél egyértelműen az, hogy a nemzeti csapat behozza esetleges lemaradását a versenytársakkal szemben, és a lehető legtöbbet kihozva magából, jól teljesítsen a kontinenstornán.

Elhangzott, hogy a válogatott Storck kezdeményezésére játszott három erős csapattal – Horvátországgal, Elefántcsontparttal és Németországgal – a felkészülési időszakban, mert “egy gyenge ellenféllel szembeni önbizalomnövelő sikernek semmi értelme nem lett volna néhány nappal a nálunk magasabban jegyzett ellenfelekkel szembeni tétmeccsek előtt”.

Hirdetés

Csányi Sándor az MLSZ elnökségének támogatásáról biztosította a német szakembert, akitől – a beszámoló szerint – a jövőben is szisztematikus, a fiatal tehetségekre is támaszkodó munkát vár.

Az elnökség már korábban elhatározta az utánpótlásképzési rendszer teljes megújítását annak érdekében, hogy a legnagyobb tehetségek ne kallódjanak el, és a versenyeztetés struktúrája segítse a versenyhelyzet élesedését. A stratégiai fejlesztési programoknak köszönhetően az infrastrukturális és az anyagi feltételek már adottak – amint az olvasható a honlapon -, így az MLSZ elnöksége döntést hozott arról, hogy 12 regionális utánpótlásközpontot jelöl majd ki országos szinten.

Ezek a centrumok szigorú működési szabályok és ellenőrzött szakmai- és pénzügyi feltételrendszer kialakításával működnek majd. A szövetség célja, hogy elősegítse a tehetséges játékosok “felfelé áramoltatását”, és megteremtse annak a szakmai munkának a feltételeit, amely biztosítja, hogy a jövőben egyetlen tehetséges fiatal se vesszen el a magyar labdarúgás számára – áll az MLSZ honlapján.

 

MTI

Fotó: mlsz.hu

likeold
a fb oldalunkat