Hirdetés
Győr+
2018.01.29. 11:38

Eseménydús hét a katasztrófavédelemnél

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során tizennégyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Hirdetés

Hétfő délután kigyulladt egy melléképület és egy családi ház tetőszerkezete Rábapatonán, a Báthori utcában. A győri hivatásos és a koroncói önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat és több gázpalackot is kihoztak az épületekből. A kigyulladt épület száz méteres körzetét ideiglenesen kiürítették a hatóságok, mert egy acetilén palackot a robbanás elkerülése érdekében egy mesterlövésznek kellett kilőnie.

Hirdetés

 

Kedden este égett szag miatt riasztották a tűzoltókat egy Kodály Zoltán utcai társasház egyik földszinti lakásához Győrben. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lakásba behatoltak és a füsttel telítődött ingatlanból egy embert kihoztak. Felderítés közben megállapították, hogy a füstöt a tűzhelyen felejtett étel okozta. A tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették a lakást. A mentők a lakót kórházba szállították kivizsgálásra.

Halálos baleset történt csütörtökön hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 118-as kilométernél Győr térségében, ahol négy jármű karambolozott. A balesethez Győrből vonultak a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, két sérültet kórházba szállítottak. A helyszínelés és a műszaki mentési munkálatok idejére a sztráda Budapest felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

 

 

Egy fának ütközött, majd az oldalára borult egy gépkocsi a 150-es út 4-es kilométerszelvényénél, Bezenye és Mosonmagyaróvár között csütörtökön délben. A kocsiba beszorult egy ember, akit a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók az autó áramtalanítását követően feszítővágóval szabadítottak ki. A sérültet kórházba szállították.

Egy kisbusz és egy kisteherautó karambolozott szombaton délben a 83-as főúton Győrszemere határában, a Győri úton. A helyszínre a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és az útra folyt olaj miatt értesítették a közútkezelőt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Szombaton este árokba csúszott egy élő állatokat szállító kamion a 83-as főút 51-es kilométerénél, Tét közelében. A kamion, amely szarvasmarhákat szállított, veszélyesen megdőlt, ezért a téti és a győrszemerei önkéntes, valamint a győri hivatásos tűzoltók drótkötelekkel rögzítették a nyerges vontatót, a rakomány tartásában egy erőgép is segített. A kétszintes kamion alsó szintjéről egy másik járműbe tereltek át húsz állatot, majd a kamiont daruval húzták vissza a szilárd útburkolatra. A mentés idejére a főút érintett szakászát teljes szélességében lezárták.

Vasárnap este a kapuvári és csornai hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották Oslira, az Árpád utcába, ahol egy családi ház tetőszerkezetében meggyulladt egy gerenda. Az önkéntes tűzoltók néhány vödör vízzel eloltották a tüzet, mire a hivatásos egységek a helyszínre értek. Mivel a tetőszerkezet károsodott, a házban lakó két ember rokonokhoz költözött.


Forrás és fotó: gyor.katasztrofavedelem.hu

 

 

likeold
a fb oldalunkat