Győr+
2012.10.08. 09:24

Erdőtisztítás Győrszentivánon

Széleskörű összefogással tisztítják meg a Győrszentiván környéki, NATURA 2000-es védelem alatt álló erdőket.

A Reflex Környezetvédő Egyesület – együttműködve dr. Sík Sándor önkormányzati képviselővel és a GYŐR-SZOL ZRT-vel – Erdőtisztítás Győrszentivánon című akciója keretében mintegy 250 köbméter zugszeméttől, hivatalosan fogalmazva illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztítja meg a Győrszentiván környéki, NATURA 2000-es védelem alatt álló erdőket. Az akció a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati támogatásával valósul meg. A hulladékgyűjtésben a Kertvárosi Főigazgatóság Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, a HM Erdőgazdaság Zrt., az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat is közreműködik.

 

A hulladékgyűjtésben segédkezők 2012. október 12-én, pénteken 13.00 órakor gyülekeznek Győrszentivánon, a Sugár út – Lőtér u. sarkán, illetve a Hajléktalan Szálló Avar úti bejárata előtt. A résztvevők a Reflex által már korában feltérképezett helyeken található hulladékot gyűjtik össze és szállítják el a GYŐR-SZOL sashegyi hulladékkezelő telepére.

 

A szervezők célja a zugszemét összegyűjtésén és elszállításán túl a hulladékelhagyó szemlélet megváltoztatása, ezért az akciót követően is figyelemmel kísérik a védett természeti terület sorsát, és további lakossági programokat is szerveznek majd. Az önkéntesek számára védőkesztyűt és gyűjtőzsákokat biztosítanak.

 

Az önkénetesek jelentkezését az alábbi címen várják:

 

Reflex Környezetvédő Egyesület, 9024 Győr, Bartók Béla út 7., Nagy Péter programvezető, 96/316-192, 30/28-99-940, [email protected]

Rendkívül kedvezőtlen (esős) időjárás esetén az akció időpontja: 2012. október 26. (péntek) 13.00. óra

 

Papp Zsolt