Hirdetés
Győr+
2016.04.04. 08:28

Erdő Péter bíboros áldotta meg a zarándokokat

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldotta meg azt a 40 napig zarándokló csoportot, mely április 5-én indult útra a Mária Úton Budapestről Csíksomlyóra. Bíboros úr áldására az indulás napján délben került sor a Prímási Palota kápolnájában.

Hirdetés

A Budapestről útra kelő gyalogos zarándokok a pünkösdi búcsúra érkeznek meg Csíksomlyóra, érintve útközben több száz települést, melyek a Mária Úton helyezkednek el. A zarándoklatot a Mária Út önkéntesei szervezik és vezetik. A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk.

A gyalogos zarándoklás április 5-én reggel 7 órakor indult Budapestről a Normafától, a zarándokok és csatlakozók reggel 9 órakor szentmisén vehetnek részt a Kútvölgyi kápolnában. A csapat 10 óra 45 körül ér a városmajori templomhoz, 11.30 magasságában a Bécsi kapuhoz. Ezt követően Erdő Péter bíboros úr zarándokáldásban részesíti őket.

Hirdetés

A negyven napos zarándoklás – több mint 1300 kilométeren – hosszú és nehéz, viszont a zarándoklat során minden nap számítani lehet a Mária Út önkénteseinek segítségére és az Út mentén élő emberek rokonszenvére, különösen Isten erejére. A negyven napos zarándoklathoz rövidebb időre, egy-két napra is lehet csatlakozni.

 

A napi szakaszok a következő linken érhetők el:

 

http://mariaut.hu/tart-farticle-1249-30728-1/Punkosdi_40_napos_zarandoklat_menetrendje

 

Fotó: Wikipédia, Zarándokok tömege a pünkösdi csíksomlyói búcsún

 

likeold
a fb oldalunkat