Hirdetés

Érdemes böngészni a NAV online árverési oldalát

Győr+
2019.05.24. 11:23

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) online árverési felületén országosan mintegy kétezer ingóság között lehet válogatni. Az oldalt bárki böngészheti, de a licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges – hívta fel a figyelmet közleményében a NAV.

Hirdetés

Az Elektronikus Árverési Felületen a NAV által lefoglalt ingóságokra, ingatlanokra, valamint üzletrészekre lehet licitálni és az árverésre meghirdetett tételek regisztráció nélkül is megtekinthetők.

A tapasztalatok szerint az ingóságok közül a gépjármű-árverések a legnépszerűbbek. Mivel már a becsérték ötven százalékával lehet az adott ingóságra licitálni, a vételár a piaci árnál jóval kedvezőbb is lehet. Nem példa nélküli ugyanakkor az sem, hogy a népszerűbb tételek értékesítése a kikiáltási ár felett történik.

Hirdetés

Ingatlanok és ingóságok megszerzésekor a nyertes vételi ajánlaton felül négy százalék vagyonszerzési illeték merül fel plusz költségként. Ingatlanokra csak akkor lehet licitálni, ha az érdeklődő az árverés kezdetéig átutalta a végrehajtói letéti számlaszámra az ingatlan becsértékének tíz százalékát.

Aki szeretne részt venni az árverésen, annak célszerű áttanulmányozni az oldalon található üzemeltetési szabályzatot. A licitáláshoz ügyfélkapus hozzáférés szükséges.

Fotó: Pixabay

likeold
a fb oldalunkat