Győr+
2011.12.02. 10:50

Erdei megsérült, veszélyben a világbajnoki meccs

Veszélybe került Erdei Zsoltnak az amerikai Tavoris Cloud elleni félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzése, miután - a boxingscene.com internetes portál szerint - megsérült a jobb keze.

Az oldal az esetet ismerő forrásra hivatkozva azt írta, hogy edzés közben sérült meg a veretlen magyar félnehézsúlyú bokszoló, s az orvosi vizsgálatok után derül majd ki, hogy vállalni tudja-e a december 31-re kiírt összecsapást a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) bajnoka ellen.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló Erdei Németországban készült 34. profi mérkőzésére, amelyre Anaheimben kerülne sor, közép-európai idő szerint január elsején, kora reggel.

A 37 éves magyar bokszolót, illetve sajtóképviselőit az MTI-nek eddig nem sikerült elérnie.

Erdei legutóbb júniusban lépett szorítóba, s akkor a hatodik menetben technikai KO-val (TKO) győzte le az amerikai Byron Mitchellt. A Cloud elleni címmérkőzés lehetősége októberben adódott a magyar sportoló számára, aki habozás nélkül vállalta az összecsapást, melyről azt mondta, hogy “igazi csúcsmeccs lesz”.

A 29 éves Cloud Erdeihez hasonlóan még veretlen, mind a 22 profi találkozóját győztesen vívta meg. Az amerikai bunyós 2009 augusztusa óta az IBF bajnoka, szintén júniusban mérkőzött, s ugyancsak technikai kiütéssel győzött, mint Erdei. Ő honfitársát, Yusaf Macket verte nyolcadik menetes TKO-val, s védte meg harmadik alkalommal “koronáját”.

(MTI)